Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meldpunt voor kleinere gevallen van mijnschade

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 14:36

Er komt een meldpunt voor kleinere schadegevallen door de mijnbouw.

Gedeputeerde Daan Prevoo wil dat meldpunt inrichten voor schade die niet ernstig genoeg is voor een beroep op het Calamiteitenfonds Mijnwaterschade Limburg. Daarmee krijgt de provincie volgens Prevoo een veel beter beeld van de problemen.

Uiteindelijk wil de gedeputeerde met de lijst naar het kabinet. Hij schat dat het om enkele honderden schadegevallen gaat.

Verjaringstermijn
De SP gaat volgende week donderdag pleiten voor een fonds voor mijnschade. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman doet dat tijdens een vergadering van een Kamercommissie over mijnbouw.

Beckerman vindt dat de gedupeerden nu geholpen moeten worden. 'Laat mensen niet langer vechten', schrijft zij in een tweet. Daarom wil zij ook dat de verjaringstermijn wordt afgeschaft.

Knoop doorhakken
Nu houdt het ministerie van Economische Zaken vast aan 1974, het jaar dat de laatste mijn werd gesloten. De provincie en betrokken gemeenten willen dat de verjaring in 1994 ingaat, omdat toen de laatste mijnwaterpompen zijn stopgezet.

In een proefproces moet de rechter zich daarover uitspreken, maar de SP vindt dus dat de politiek zelf de knoop moet doorhakken.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen