Overslaan en naar de inhoud gaan

Meisjes uit Weert verzonnen ontvoering en verkrachting

Geplaatst opdinsdag 7 april 2015 - 12:27

Twee meisjes verklaarden vorige maand dat ze in Weert in een busje getrokken werden en door iemand verkracht waren. Na onderzoek van de politie bleek dit verhaal verzonnen.

Half maart gaven de ouders van de twee meisjes van 14 en 16 jaar uit Weert de twee tieners als vermist op. De politie startte een onderzoek en trof de twee in het Brabantse Heeze aan.

Ontvoering
De twee verklaarden dat ze in Weert in een busje waren getrokken en dat vervolgens één van de twee verkracht zou zijn. 's Nachts werden ze vervolgens in Heeze uit het busje gegooid.

Ruim vijftien medewerkers van de politie hielden zich met het onderzoek naar de ontvoering en verkrachting bezig. Uiteindelijk gaven de meisjes toe dat ze hadden gelogen.

Stiekem
Ze waren stiekem naar een vriend in Eindhoven gegaan en werden op de terugweg uit de trein gezet, omdat ze geen kaartje hadden. Daarna liepen ze enkele uren in Heeze rond. Ze durfden niet naar huis, omdat ze eigenlijk al te laat waren.

Politie
De politie gaat bekijken of ze een proces-verbaal tegen de minderjarige meisjes op kunnen maken. Daarnaast willen ze onderzoek of de kosten van de inzet op de meisjes verhaald kunnen worden. Het doen van valse aangifte is strafbaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eis 6 jaar in zaak rond ontvoering meisjes
Ontvoeringszaken Noord-Limburg in Opsporing Verzocht
Man probeert peuter te ontvoeren in Weert
Kind (6) kortstondig ontvoerd: politie zoekt getuigen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen