Overslaan en naar de inhoud gaan

Meisjes slachtoffer of verdachte in Kerkraadse pooierzaak?

Geplaatst opdonderdag 6 februari 2020 - 14:19

De twee hoofdverdachten in de Kerkraadse loverboyzaak blijven voorlopig achter tralies.

Dat werd donderdag duidelijk bij de rechtbank in Roermond.

Beroving voor de seks
Anouar D. (24) en Detelin A. (30) worden verdacht van het afpersen en bedreigen van seksklanten voor hun toenmalige minderjarige vriendinnetjes. De minderjarige meisjes worden verdacht van uitlokking. "Er was een plan om klanten te beroven voordat het tot seks zou komen."

Seksmol
Het viertal werd vorig jaar aangehouden in Valkenburg. Een 41-jarige man had een nep-afspraak gemaakt om ze met hulp van de politie in de val te lokken. De mol was bij een eerdere seksafspraak beroofd van 150 euro.

Parkeerplaats
"Ik wist toen echt niet dat het om minderjarige meisjes ging", zegt hij donderdag tegen L1. "We hadden afgesproken op een parkeerplaats in Kerkrade. Toen ik om een identiteitsbewijs vroeg om hun leeftijd te checken, renden ze weg met mijn geld." Tegen de man uit Schin op Geul loopt, net als zes andere klanten, ook een zaak. De vraag is of ze schuldig zijn aan het maken van een seksafspraak met minderjarigen of dat de mannen slachtoffer zijn van beroving.

Lees ook: Onderzoek naar nieuwe loverboyzaak in Limburg

Naïef
In de Roermondse rechtbank werd donderdag het verzoek tot voorlopige vrijstelling van Anouar D. afgewezen. Ook medeverdachte Detelin A. blijft in voorarrest. De laatstgenoemde was niet aanwezig tijdens de pro forma zitting. Volgens de advocaat van Anouar D. is haar cliënt naïef, beïnvloedbaar en allesbehalve een manipulatieve loverboy: "Hij wilde absoluut niet dat zijn vriendin betaalde seks zou hebben met andere mannen. Dat blijkt uit chatberichten tussen de twee."

Klanten
De politie heeft inmiddels twintig klanten in beeld. Tien daarvan zijn aangehouden en verhoord. Het is niet duidelijk welke mannen ook echt seks hebben gehad met de meisjes. Volgens het OM hebben de verdachten samen met hun toenmalige vriendinnetjes een duidelijk plan gemaakt om met seksadvertenties klanten te lokken en deze te beroven. Waarschijnlijk zet justitie bij de definitieve tenlastelegging in op afpersing en bedreiging. Het is nog niet bekend wanneer de zaak verder gaat.

Tweede rechtszaak
Tegen de dertigjarige Detelin A. loopt nog een andere zaak. Hij zou vijf jaar geleden drie vrouwen hebben gedwongen tot prostitutie vanuit een Kerkraadse woning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen