Overslaan en naar de inhoud gaan

'Meisje ging vrijwillig in kofferbak van auto verdachte liggen'

Geplaatst opdinsdag 30 juli 2019 - 6:00

Het 17-jarige meisje dat donderdagmorgen werd aangetroffen in een kofferbak, zou daar vrijwillig in zijn gaan liggen. De man (22) uit Panheel die gearresteerd werd, is een bekende van de tiener.

Dat vertellen betrouwbare bronnen in gesprek met L1. Donderdag werd de man aangehouden op een parkeerplaats bij De Heelderpeel, omdat hij er rondreed met gedoofd licht.

Lees ook: Onderzoek naar 'kofferbakmeisje' in volle gang

Bedreiging en mishandeling
Toen de politie hem staande hield, bleek dat de twintiger uit Panheel gezocht werd voor meerdere gevallen van bedreiging en mishandeling. Omdat hij bleef herhalen dat hij nog 'iets' uit zijn auto moest halen, ging de politie op onderzoek uit. In de kofferbak trof men het meisje aan. Zij was al enkele dagen vermist uit een instelling.

Vrijwillig ingestapt
De man zit vooralsnog vast voor de bedreigingen en mishandelingen. Justitie onderzoekt nog of hij vervolgd kan worden voor de kofferbak-affaire. Het meisje zou immers bij de politie verklaard hebben dat ze vrijwillig achter in de auto is gekropen. Ze kende de man en wilde niet dat de politie haar zou vinden, omdat ze dan weer zou worden teruggebracht naar de instelling. De verdachte heeft zondag een vergelijkbare verklaring afgelegd.

Woensdag wordt de man voorgeleid. Advocaat Jules Heemskerk mag niet reageren, omdat de zaak in beperkingen zit. Dat betekent dat de verdachte enkel met zijn advocaat mag praten en er verder niets over de zaak naar buiten wordt gebracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen