Overslaan en naar de inhoud gaan

'Meisje ging vrijwillig in kofferbak van auto verdachte liggen'

Geplaatst opdinsdag 30 juli 2019 - 6:00

Het 17-jarige meisje dat donderdagmorgen werd aangetroffen in een kofferbak, zou daar vrijwillig in zijn gaan liggen. De man (22) uit Panheel die gearresteerd werd, is een bekende van de tiener.

Dat vertellen betrouwbare bronnen in gesprek met L1. Donderdag werd de man aangehouden op een parkeerplaats bij De Heelderpeel, omdat hij er rondreed met gedoofd licht.

Lees ook: Onderzoek naar 'kofferbakmeisje' in volle gang

Bedreiging en mishandeling
Toen de politie hem staande hield, bleek dat de twintiger uit Panheel gezocht werd voor meerdere gevallen van bedreiging en mishandeling. Omdat hij bleef herhalen dat hij nog 'iets' uit zijn auto moest halen, ging de politie op onderzoek uit. In de kofferbak trof men het meisje aan. Zij was al enkele dagen vermist uit een instelling.

Vrijwillig ingestapt
De man zit vooralsnog vast voor de bedreigingen en mishandelingen. Justitie onderzoekt nog of hij vervolgd kan worden voor de kofferbak-affaire. Het meisje zou immers bij de politie verklaard hebben dat ze vrijwillig achter in de auto is gekropen. Ze kende de man en wilde niet dat de politie haar zou vinden, omdat ze dan weer zou worden teruggebracht naar de instelling. De verdachte heeft zondag een vergelijkbare verklaring afgelegd.

Woensdag wordt de man voorgeleid. Advocaat Jules Heemskerk mag niet reageren, omdat de zaak in beperkingen zit. Dat betekent dat de verdachte enkel met zijn advocaat mag praten en er verder niets over de zaak naar buiten wordt gebracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen