Overslaan en naar de inhoud gaan

Meisje (7) mishandeld door vier andere kinderen

Geplaatst opwoensdag 6 juli 2016 - 6:38

Een 7-jarig meisje is dinsdag 28 juni in Maasbree mishandeld en vernederd door vier kinderen.

Omdat de daders jonger zijn dan twaalf jaar, kan justitie geen strafvervolging instellen, zo is nu bekend geworden.

Pestgedrag
Het meisje is onder meer geslagen en de kinderen hebben een kledingstuk van haar lijf getrokken.
Justitie spreekt daarom van een mishandeling en/of zedenzaak. Het Openbaar Ministerie laat via een woordvoerder weten het incident ten zeerste te betreuren. "Politie en justitie hebben naar het incident gekeken. Het gaat waarschijnlijk om pestgedrag, maar dat is niet gerelateerd aan iets dat op school heeft plaatsgevonden. Wij kunnen er vanwege de leeftijd niks mee maar de zaak is wel serieus opgepakt. De ouders zijn in kennis gesteld en de hulpverlenende instanties zijn ingeschakeld, net als de school."

Waar het incident heeft plaatsgevonden, weet de justitievoorlichter niet.

Buiten de school
Volgens overkoepelend schoolbestuur Kerobei heeft het incident buiten de school en ook niet op het speelplein plaatsgevonden. Bestuursvoorzitter Hans Soentjens: "De school moet aan de slag met de gevolgen en dat doen we ook. Verder wil ik er niets over kwijt."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen