Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meisje (7) mishandeld door vier andere kinderen

Geplaatst opwoensdag 6 juli 2016 - 6:38

Een 7-jarig meisje is dinsdag 28 juni in Maasbree mishandeld en vernederd door vier kinderen.

Omdat de daders jonger zijn dan twaalf jaar, kan justitie geen strafvervolging instellen, zo is nu bekend geworden.

Pestgedrag
Het meisje is onder meer geslagen en de kinderen hebben een kledingstuk van haar lijf getrokken.
Justitie spreekt daarom van een mishandeling en/of zedenzaak. Het Openbaar Ministerie laat via een woordvoerder weten het incident ten zeerste te betreuren. "Politie en justitie hebben naar het incident gekeken. Het gaat waarschijnlijk om pestgedrag, maar dat is niet gerelateerd aan iets dat op school heeft plaatsgevonden. Wij kunnen er vanwege de leeftijd niks mee maar de zaak is wel serieus opgepakt. De ouders zijn in kennis gesteld en de hulpverlenende instanties zijn ingeschakeld, net als de school."

Waar het incident heeft plaatsgevonden, weet de justitievoorlichter niet.

Buiten de school
Volgens overkoepelend schoolbestuur Kerobei heeft het incident buiten de school en ook niet op het speelplein plaatsgevonden. Bestuursvoorzitter Hans Soentjens: "De school moet aan de slag met de gevolgen en dat doen we ook. Verder wil ik er niets over kwijt."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen