Overslaan en naar de inhoud gaan

Meisje (10) doodt vijf dieren op kinderdagverblijf

Geplaatst opzaterdag 3 juni 2017 - 16:17

Een meisje van 10 heeft vijf dieren op een kinderdagverblijf in Heerlen gedood.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe het kind vrijdagavond over het hek van het dierenverblijf klimt. Even later komt ze naar buiten met een dode kip, die ze een eind weg slingert.

Gewurgd
Medewerkers van kinderdagverblijf Beerengoed aan de Ovidiusstraat in de wijk Aarveld vonden zaterdagochtend de dode kip plus nog twee eenden, een konijn en een cavia. Allemaal gewurgd.

Aangifte
De directeur heeft zaterdag aangifte gedaan van de fatale dierenmishandeling. "We zijn heel erg geschokt. De aanblik is afschuwelijk, het is net of je naar een foute film zit te kijken. Het zijn vrij grote dieren", aldus directeur Marion Schelberg. Volgens haar was er nog een tweede meisje bij, maar zijn de dieren doodgemaakt door het andere kind. "Het meisje woont hier vlakbij. Er moet een enorme problematiek achter zitten als je zo jong al zoiets doet."

Te jong
Het meisje is te jong voor strafrechtelijke vervolging. "Onze eerste zorg is nu dat er goede psychische hulp wordt geboden aan het meisje en haar familie. We kijken met onder andere het Openbaar Ministerie, specialisten en de school welke hulp we moeten bieden", zegt een politiewoordvoerder.

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jonge Meerssenaar vindt ondervoede kitten in doos
Vogeltjes doodgevroren na diefstal kinderboerderij
Paard mishandeld in weiland bij Schimmert
Inbrekers halen woning overhoop en steken huis in brand
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen