Overslaan en naar de inhoud gaan

Meinweg na natuurbrand weer toegankelijk

Geplaatst opzaterdag 2 mei 2020 - 12:53

Nationaal Park de Meinweg is sinds zaterdag weer vrij toegankelijk. Na de hevige natuurbrand in het park kondigde de burgemeester Monique de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen een noodverordening af.

Tot en met 1 mei was het verboden om in het gebied te zijn, maar inmiddels is het er volgens de gemeente weer veilig.

Nablussen
Op 20 april brak er brand uit in De Meinweg. In vier dagen tijd heeft het vuur ongeveer 200 hectare verwoest. Toen op 23 april de brand onder controle was, had de brandweer nog tijd nodig voor werkzaamheden als nablussen en het uitvoeren van controles. Om dit goed te kunnen doen, stelde de gemeente een noodverordening in.

Lees ook: Noodverordening: Meinweg ook na brand dicht voor publiek

Corona
Inmiddels zitten alle werkzaamheden erop. Het gebied is volgens de gemeente veilig en weer toegankelijk voor fietsers, wandelaars en toeristen. De gemeente benadrukt wel dat de coronamaatregelen nog steeds gelden en roept mensen daarom op weg te blijven uit het gebied als het te druk is.

Evacuatie
Tijdens de brand werden de 4.200 inwoners van het bij de Meinweg gelegen dorp Herkenbosch geëvacueerd omdat ze door rook en koolmonoxide gevaar liepen. Ze mochten twee dagen later weer terug naar huis.

Lees ook: Heel Herkenbosch geëvacueerd: hekken sluiten dorp af

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen