Evacuatie Herkenbosch (21 apr 2020)

Meinwegbrand: evacuatie Herkenbosch was niet nodig

Een van de grootste naoorlogse evacuaties in ons land was achteraf gezien niet nodig geweest. Ruim vierduizend inwoners van Herkenbosch moesten in april dit jaar hun woningen uit vanwege de enorme brand op de Meinweg.

Edelhert (24 okt 2020)
Bronsttijd herten: 'Mannetjes liggen uitgeput in het bos'

Wandelaars die dit weekend de natuur in trekken, kunnen uitgeputte edelherten tegenkomen. De dieren zijn zo moe door de bronsttijd dat ze uitgeput op de grond liggen en vaak niet in de gaten hebben dat er mensen in de buurt zijn.

Bosherstel
Verbrande natuur in Meinweg krijgt hulp

In Nationaal Park De Meinweg is begonnen met het herstellen van de bossen die door de grote brand van april ernstig zijn aangetast.

Brand Meinweg laait weer op (20 apr 2020)
Herstel bossen in de Meinweg na grote natuurbrand

Roerdalen gaat samen met onder meer Staatsbosbeheer beginnen met het herstel van de bossen in Nationaal Park de Meinweg.

Waardering Knops voor brandweer tijdens Meinwegbrand (12 aug 2020)
Video: Satellietbeelden inzetten tegen grote natuurbranden

Om grote bosbranden zoals op de Meinweg en in de Peel eerder op te sporen, moet de meldkamer van de brandweer in de toekomst actuele satellietbeelden kunnen gebruiken.

Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch
'Oppompen grondwater funest voor kwetsbare natuur'

Om verdere verdroging van kwetsbare natuurgebieden zoals Nationaal Park de Meinweg te beperken, moet er gestopt worden met het oppompen van grondwater in de omgeving. Dat pleidooi houdt Ricardo Offermanns, oud-voorzitter van het Overlegorgaan de Meinweg.

Brand zwartgeblakerd Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch (24 apr 2020)
Inwoners Herkenbosch hadden evacuatie niet verwacht

De inwoners van Herkenbosch hadden graag eerder gehoord dat het dorp ontruimd moest worden. Dat blijkt uit een enquête die de Veiligheidsregio Limburg-Noord na de evacuatie heeft afgenomen.

Evacuatie Herkenbosch (21 apr 2020)
Evacuatie Herkenbosch: 'Geen stijging coronabesmettingen'

De evacuatie van de inwoners van Herkenbosch tijdens de grote brand in natuurgebeid De Meinweg heeft niet geleid tot extra coronabesmettingen.

stock kampvuur
Brandweer: wees extra alert in natuurgebieden

Wie met dit zonnige weer de natuur in gaat, moet deze dagen extra voorzichtig zijn. De brandweer waarschuwt dat een beginnend brandje zich door de aanhoudende droogte snel kan verspreiden.

Lichaam gevonden in De Meinweg (3 mei 2020)
Identiteit dode man Meinweg blijft raadsel

De politie schakelt de hulp in van het publiek om de identiteit te achterhalen van de dode man die op zondag 3 mei werd gevonden in natuurgebied de Meinweg.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten