Brand Meinweg (22 apr 2020)

Jaar na Meinwegbrand: manegebaas bang voor nieuwe ramp

Het is dinsdag precies een jaar na de grote natuurbrand in de Meinweg. Manegehouder Martin Simons vergeet die dag niet snel. In allerijl moest hij zijn paarden evacueren.

Brand Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch natuurbrand brandweer (20 apr 2020)
Veerkracht van de natuur na Meinwegbrand is groot

Het aanpassingsvermogen en de veerkracht van de natuur is groot na de verwoestende brand op de Meinweg in april 2020.

Peelbrand vanuit drone
Veiligheidsregio's werken aan oprichting natuurbrandenteam

De zes zuidelijke veiligheidsregio's zijn samen in overleg over het samenstellen van een 'handcrew'. Dat is een team dat gespecialiseerd in natuurbrandbestrijding.

Bosbrand natuurbrand Wellerlooi 1 jun 2020
Veiligheidsregio vervangt bomen tegen bosbranden

Om de kans op schade bij natuurbranden in Noord-Limburg te verkleinen, worden de komende tijd brandgevaarlijke bomen in natuurgebieden gekapt en vervangen door een minder brandbaar soort.

Kamsalamander (24 feb 2020)
Dankzij tanks nieuw leefgebied voor kamsalamander

Op de plek op De Meinweg waar in april 2020 een brandcorridor werd gecreëerd door een tweetal Leopard-tanks, wordt komende tijd begonnen met de aanleg van een waterpoel voor de kamsalamander.

Brand zwartgeblakerd Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch (24 apr 2020)
Meinweg beter voorbereid op bosbranden

Na de grote bosbrand op de Meinweg in Herkenbosch april vorig jaar, zijn er diverse maatregelen genomen om de schade in de toekomst te beperken.

Brand zwartgeblakerd Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch (24 apr 2020)
Aanhoudende droogte veel erger dan natuurbranden

De aanhoudende droogte heeft veel meer schade aan de natuur aangericht dan de enorme natuurbranden in de Peel en de Meinweg eerder dit jaar.

Camping Elfenmeer heeft opvolger in Huttopia (25 nov 2020)
Nieuwe camping op terrein Elfenmeer feit, pas in 2022 open

Met een handtekening is woensdag officieel gemaakt dat de Franse Huttopia Group het terrein van de voormalige camping Elfenmeer in Herkenbosch de komende vijftig jaar kan gebruiken.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie