Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meijelse zwemt City Swim in strijd tegen hersentumor

Geplaatst opmaandag 30 juli 2018 - 18:24

Om aandacht te vragen voor haar strijd tegen een hersentumor, zwemt de Meijelse Judith Weekers volgende maand mee met de Roermond City Swim.

"Er is geen kans op genezing, ik wil andere families wel perspectief bieden," zegt de 40-jarige vrouw die haar lotgenoten vooral hoop wil geven.

Strijdvaardig
Ze zet zich in voor de stichting Stop Hersentumoren. Daarvoor zwemt ze op 25 augustus twee kilometer in de Roermond City Swim. "Een deel van mijn hersenen is weggehaald nadat de tumor zeven jaar geleden werd geconstateerd. Daardoor ben ik aan mijn linkerkant verlamd geweest, dat merk ik nog wel met zwemmen. Maar ik ga het gewoon proberen. Alles wat ik kan, doe ik", zo zegt de strijdvaardige Judith.

Video: Wij zijn Limburg/Youtube

Herinneringen bouwen
Judith laat zich in haar campagne vooral inspireren door haar dochters Sterre en Jill. De meiden zijn vanaf het eerste moment betrokken bij de ziekte van Judith. "We bouwen heel bewust herinneringen", zo vertelt Judith. "We hebben een groot Mama-interview gedaan. Sterre en Jill mochten vragen op papier zetten, en ik beantwoord die dan met een camera erbij. Dan hebben ze later een mooi verhaal", aldus Judith. "Waarom moet je wachten tot je ziek bent".

Geen genezing
Eerder liep Judith ook al mee in de Walk4Brains om geld op te halen voor de stichting Stop Hersentumoren. "Er gaat nu veel te weinig aandacht uit naar mijn vorm van kanker. Die is zeldzaam, op dit moment is er nul procent kans op genezing. Minder aandacht is minder geld, daar wil ik iets aan doen. Er liggen veel onderzoeken op de plank, maar die worden pas uitgevoerd als er geld is. Hoe mooi zou het zijn om in de toekomst iemand te kunnen genezen. Of in ieder geval hoop te geven. "

De Roermond City Swim met de tocht van Judith wordt op zaterdag 25 augustus live uitgezonden bij L1 TV van 19.00 - 20.00 uur.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen