Overslaan en naar de inhoud gaan

Meijelse zwemt City Swim in strijd tegen hersentumor

Geplaatst opmaandag 30 juli 2018 - 18:24

Om aandacht te vragen voor haar strijd tegen een hersentumor, zwemt de Meijelse Judith Weekers volgende maand mee met de Roermond City Swim.

"Er is geen kans op genezing, ik wil andere families wel perspectief bieden," zegt de 40-jarige vrouw die haar lotgenoten vooral hoop wil geven.

Strijdvaardig
Ze zet zich in voor de stichting Stop Hersentumoren. Daarvoor zwemt ze op 25 augustus twee kilometer in de Roermond City Swim. "Een deel van mijn hersenen is weggehaald nadat de tumor zeven jaar geleden werd geconstateerd. Daardoor ben ik aan mijn linkerkant verlamd geweest, dat merk ik nog wel met zwemmen. Maar ik ga het gewoon proberen. Alles wat ik kan, doe ik", zo zegt de strijdvaardige Judith.

Video: Wij zijn Limburg/Youtube

Herinneringen bouwen
Judith laat zich in haar campagne vooral inspireren door haar dochters Sterre en Jill. De meiden zijn vanaf het eerste moment betrokken bij de ziekte van Judith. "We bouwen heel bewust herinneringen", zo vertelt Judith. "We hebben een groot Mama-interview gedaan. Sterre en Jill mochten vragen op papier zetten, en ik beantwoord die dan met een camera erbij. Dan hebben ze later een mooi verhaal", aldus Judith. "Waarom moet je wachten tot je ziek bent".

Geen genezing
Eerder liep Judith ook al mee in de Walk4Brains om geld op te halen voor de stichting Stop Hersentumoren. "Er gaat nu veel te weinig aandacht uit naar mijn vorm van kanker. Die is zeldzaam, op dit moment is er nul procent kans op genezing. Minder aandacht is minder geld, daar wil ik iets aan doen. Er liggen veel onderzoeken op de plank, maar die worden pas uitgevoerd als er geld is. Hoe mooi zou het zijn om in de toekomst iemand te kunnen genezen. Of in ieder geval hoop te geven. "

De Roermond City Swim met de tocht van Judith wordt op zaterdag 25 augustus live uitgezonden bij L1 TV van 19.00 - 20.00 uur.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen