Overslaan en naar de inhoud gaan

Megamusical De Opstand op lange baan geschoven

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 10:24

De groots aangekondigde musical van Servé Hermans en Theu Boermans over de Tachtigjarige Oorlog wordt uitgesteld.

Het was de bedoeling dat De Opstand in 2020 jaar in première zou gaan, maar de producenten hebben het geld nog niet bij elkaar. Ook zien ze de concurrentie in de Nederlandse theaters volgend jaar met lede ogen aan.

Ongekend
"Hermans en producent Wolter Lommerde hebben besloten meer tijd te nemen voor de zoektocht naar een solide financiële basis en het juiste moment om de musical te introduceren", heet het in een persbericht. Volgens de producenten staat er volgend jaar een 'ongekend aantal theaterproducties' gepland, en wordt de concurrentie op die manier te groot. De Opstand mikt op een landelijk publiek.

Willem van Oranje
Musical De Opstand gaat over de eerste twaalf jaar van de Tachtigjarige Oorlog, de tijd waarin Willem van Oranje de opstand tegen de Spanjaarden leidde en zo uitgroeide tot de Vader des Vaderlands. Het stuk is geschreven door Theu Boermans en wordt geregisseerd door Servé Hermans.

Subsidie
De afgelopen anderhalf jaar is het project uitgewerkt, en is er subsidie binnengesleept van onder meer de gemeente Heerlen, de provincie Limburg en IBA Parkstad. Het script en het decorontwerp zijn inmiddels klaar.

Lees ook: Overheid en IBA trekken beurs voor megamusical De Opstand

Soldaat van Oranje
Qua opzet wil De Opzet voortborduren op de musical Soldaat van Oranje, ook van Boermans. Die draait al jarenlang in een speciale theaterhangar op de voormalige vliegbasis Valkenburg bij Leiden. Ook De Opstand moet een eigen theaterruimte krijgen, ergens in Zuid-Limburg. Daarvoor is een terrein zo groot als een voetbalveld nodig.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen