Overslaan en naar de inhoud gaan

Megamusical De Opstand op lange baan geschoven

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 10:24

De groots aangekondigde musical van Servé Hermans en Theu Boermans over de Tachtigjarige Oorlog wordt uitgesteld.

Het was de bedoeling dat De Opstand in 2020 jaar in première zou gaan, maar de producenten hebben het geld nog niet bij elkaar. Ook zien ze de concurrentie in de Nederlandse theaters volgend jaar met lede ogen aan.

Ongekend
"Hermans en producent Wolter Lommerde hebben besloten meer tijd te nemen voor de zoektocht naar een solide financiële basis en het juiste moment om de musical te introduceren", heet het in een persbericht. Volgens de producenten staat er volgend jaar een 'ongekend aantal theaterproducties' gepland, en wordt de concurrentie op die manier te groot. De Opstand mikt op een landelijk publiek.

Willem van Oranje
Musical De Opstand gaat over de eerste twaalf jaar van de Tachtigjarige Oorlog, de tijd waarin Willem van Oranje de opstand tegen de Spanjaarden leidde en zo uitgroeide tot de Vader des Vaderlands. Het stuk is geschreven door Theu Boermans en wordt geregisseerd door Servé Hermans.

Subsidie
De afgelopen anderhalf jaar is het project uitgewerkt, en is er subsidie binnengesleept van onder meer de gemeente Heerlen, de provincie Limburg en IBA Parkstad. Het script en het decorontwerp zijn inmiddels klaar.

Lees ook: Overheid en IBA trekken beurs voor megamusical De Opstand

Soldaat van Oranje
Qua opzet wil De Opzet voortborduren op de musical Soldaat van Oranje, ook van Boermans. Die draait al jarenlang in een speciale theaterhangar op de voormalige vliegbasis Valkenburg bij Leiden. Ook De Opstand moet een eigen theaterruimte krijgen, ergens in Zuid-Limburg. Daarvoor is een terrein zo groot als een voetbalveld nodig.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen