Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Megahennepkwekerij in loods ontmanteld

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 7:24

In een loods aan de Thermiekstraat in Nuth is een megahennepkwekerij ontdekt.

Donderdagavond laat viel de politie de loods binnen, waar ook nieuwe fietsen opgeslagen waren.

Bewaking
Volgens een correspondent ter plaatse stond er zoveel hennep dat het niet allemaal dezelfde avond opgeruimd kon worden. Een wijkagent laat op Twitter weten dat de fabriek in zijn geheel wordt ontmanteld. Het terrein werd in de nacht van donderdag op vrijdag bewaakt. Overdag wordt verder gegaan met het opruimen van de hennep.

Onderzoek
Het is nog onduidelijk hoeveel planten er zijn gevonden. Wel laat een woordvoerster van de politie weten dat er negentien zakken hennep zijn meegenomen. Verder stonden er 26.150 lege potten in verschillende ruimtes. Er is nog niemand aangehouden.

Huurder
De loods zou door meerdere personen worden gehuurd. Een fietsenbedrijf gebruikt het pand als opslagruimte en de eigenaar zegt tegen L1 dat hij niets met de hennepplantage te maken heeft. De politie wil hier echter in verband met de privacy geen uitspraken over doen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen