Overslaan en naar de inhoud gaan

Megaboete bouwbedrijf verminderd: 'slechts' vier ton

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 13:03

Het Limburgse bouwbedrijf Janssen de Jong Infra hoeft een boete van 2,5 miljoen euro, wegens verboden prijsafspraken, niet volledig te betalen. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) verlaagde de boete tot 463.000 euro.

De boete was door de rechter al eens verlaagd van 3 miljoen naar 2,5 miljoen euro.

Lees ook: Lagere boete prijsafspraken wegenbouwer Janssen de Jong

Slechts anderhalf miljoen
Het CBb vindt dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de strafmaatregel evenwel nog steeds niet goed heeft beargumenteerd. Janssen de Jong Infra kreeg eerder, voor een volgens het CBb zwaardere overtreding, immers een boete van 'slechts' 1,5 miljoen euro.

Hoge aanbieding
De boete was in 2010 opgelegd voor zogeheten 'cover pricing'. Daarbij doet een bedrijf bij een aanbesteding bewust een hoge aanbieding om zo een ander bedrijf waar het afspraken mee heeft gemaakt een betere kans te geven.

Janssen de Jong Infra is eind 2012 overgenomen door het Duits-Oostenrijkse bouwbedrijf Strabag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen