Overslaan en naar de inhoud gaan

Mega-operatie: MECC ombouwen van JIM naar 11-11

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 22:10

Voor het MECC is het de grootste productionele klus ooit. Twee grote evenementen met duizenden bezoekers, zonder een dag speling. Dat betekent strakke draaiboeken en weinig slaap voor de productiecrew.

De paarden die hebben meegedaan aan Jumping Indoor Maastricht (JIM) worden zondagavond rond 18:30 uur nog naar buiten gewerkt.

Paardengehinnik
Een voor een worden de paarden uit hun tijdelijke stallen gehaald en afgevoerd naar paardentrailers buiten de hal. Paardengehinnik wordt afgewisseld met het geluid van een shovel die zand op een grote hoop legt. Waar de paarden zijn weggehaald worden de stallen meteen afgebroken. Over precies vijftien uur moeten de deuren opengaan en gaan duizenden carnavalisten voor het eerst overdekt de11devande11de vieren.

Video: L1

Nachtwerk
De meeste vrijwilligers van de Sjeng Kraft Kompenei die de11devande11de organiseren, zijn zondagavond om 18:30 uur nog niet in het MECC. Rond 22:00 uur druppelt de eerste groep binnen die zich gaat bezighouden met het optuigen van de buitenkant van het MECC. Binnen kan er pas na middernacht gestart worden met opbouwen, als alle zand en met paardenvijgen bevlekte vloerbedekking is verwijderd en de hal is opgeleverd.

Voorbereidingen
Gelukkig is er voorafgaand aan JIM al flink wat werk verzet. Het podium is gebouwd, net als het vip-deck. Ook voor het licht en geluid zijn flink wat voorbereidingen getroffen. Met name de horeca en de aankleding vormen de grootste uitdaging voor de komende nacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen