Overslaan en naar de inhoud gaan

Mega-operatie: MECC ombouwen van JIM naar 11-11

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 22:10

Voor het MECC is het de grootste productionele klus ooit. Twee grote evenementen met duizenden bezoekers, zonder een dag speling. Dat betekent strakke draaiboeken en weinig slaap voor de productiecrew.

De paarden die hebben meegedaan aan Jumping Indoor Maastricht (JIM) worden zondagavond rond 18:30 uur nog naar buiten gewerkt.

Paardengehinnik
Een voor een worden de paarden uit hun tijdelijke stallen gehaald en afgevoerd naar paardentrailers buiten de hal. Paardengehinnik wordt afgewisseld met het geluid van een shovel die zand op een grote hoop legt. Waar de paarden zijn weggehaald worden de stallen meteen afgebroken. Over precies vijftien uur moeten de deuren opengaan en gaan duizenden carnavalisten voor het eerst overdekt de11devande11de vieren.

Video: L1

Nachtwerk
De meeste vrijwilligers van de Sjeng Kraft Kompenei die de11devande11de organiseren, zijn zondagavond om 18:30 uur nog niet in het MECC. Rond 22:00 uur druppelt de eerste groep binnen die zich gaat bezighouden met het optuigen van de buitenkant van het MECC. Binnen kan er pas na middernacht gestart worden met opbouwen, als alle zand en met paardenvijgen bevlekte vloerbedekking is verwijderd en de hal is opgeleverd.

Voorbereidingen
Gelukkig is er voorafgaand aan JIM al flink wat werk verzet. Het podium is gebouwd, net als het vip-deck. Ook voor het licht en geluid zijn flink wat voorbereidingen getroffen. Met name de horeca en de aankleding vormen de grootste uitdaging voor de komende nacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen