Overslaan en naar de inhoud gaan

Mega-cokevangst: invallen in Landgraaf en Beek

Geplaatst opdonderdag 5 november 2020 - 16:34

Op twee plaatsen in Limburg is huiszoeking gedaan in verband met een grote cocaïnevangst van 11,5 ton zuivere coke in de haven in Antwerpen. De Belgische politie spreekt van de grootste overzeese inbeslagname wereldwijd.

De politie doorzocht panden in Landgraaf en Beek. Er is één Nederlandse verdachte aangehouden, in België zijn nog eens twee personen opgepakt. België heeft om uitlevering verzocht van de verdachte die in Nederland is aangehouden.

Schroot
De gigantische partij drugs zat in een lading uit Guyana verstopt tussen schroot en had als eindbestemming een bedrijf in Nederland. Volgens de Belgische federale politie is inclusief deze vangst dit jaar in België al 14,95 ton zuivere cocaïne in beslag genomen, met een waarde van circa 450 miljoen euro. De straatwaarde na versnijding zou het dubbele bedragen.

Internationale drugshandel
De vondst werd vorige week gedaan tijdens onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel vanuit Zuid-Amerika naar België. De politie ontdekte dat er een grote partij coke naar België onderweg was. De partij kwam aan in Zeebrugge en werd vervolgens per binnenschip naar de haven van Antwerpen vervoerd.

Criminele organisatie
Op 1 oktober maakte het federale parket op een persconferentie bekend dat er een internationale, goed gestructureerde criminele organisatie was opgerold die op zeer regelmatige basis grote partijen coke vanuit Zuid-Amerika naar België wist te verschepen. Er bleken zowel banden te zijn met de bovenwereld zoals expeditiekantoren, opslagruimtes en transportfirma's, als met andere criminele organisaties die ieder een onderdeel van de activiteiten op zich namen.

Er waren al 22 personen aangehouden, onder wie een ex-rijkswachter. Drie verdachten wachten nog op hun overlevering vanuit Nederland. Er was tot nu toe ook 3 miljoen euro in beslag genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen