Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meewalsen met Rieu op Vrijthof tijdens jubileumeditie

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 10:37

Het Vrijthof in Maastricht is volgend jaar weer een aantal dagen terrein van André Rieu en zijn orkest.

De vioolvirtuoos geeft voor het vijftiende jaar op rij daar zijn populaire zomeravondconcerten.

900.000
Dat doet de Maastrichtenaar op 5, 6 en 7 juli. De teller van het aantal concerten op het bekende plein staat nu nog op 88. In de afgelopen jaren zagen zo'n 900.000 mensen uit meer dan 100 landen Rieu met het Johann Strauss Orkest op de bühne.

Thuisstad
"Al veertien jaar loop ik bij het begin van het concert samen met het orkest, vanaf de trappen van het theater, langs de terrassen", laat Rieu in een persbericht weten. "Dat blijft zo'n bijzonder gevoel. Iedere keer weer. Dat heb je alleen in je thuisstad." Als het aan de violist ligt, plakt hij er nog 25 jaar aan vast.

Lees ook: Vioolvirtuoos André Rieu populairder dan ooit

Dit jaar gaf de Maastrichtse stehgeiger maar liefst dertien concerten op het Vrijthof. Dat was een record. Of het volgend jaar bij drie optredens blijft, is niet duidelijk. De kaartverkoop voor de jubileumeditie begint vrijdag 12 oktober.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen