Overslaan en naar de inhoud gaan

Meevaller Verstappen: gridstraf voor Hamilton in Turkije

Geplaatst opvrijdag 8 oktober 2021 - 17:05

Formule 1-coureur Lewis Hamilton krijgt zondag in de Grote Prijs van Turkije een gridstraf van tien plaatsen.

In de bolide van Hamilton is een nieuwe motor geplaatst. Het is voor de Brit zijn vierde krachtbron van het seizoen.

Drie motoren
De coureurs mogen drie motoren gebruiken in een seizoen, daarna volgt een gridstraf. Omdat Mercedes vooralsnog slechts een deel van de gehele krachtbron heeft vervangen, blijft de straf voor Hamilton beperkt tot tien plaatsen naar achteren op de startopstelling.

Nieuwe motor
Max Verstappen moest twee weken geleden in Rusland helemaal naar achteren op de grid, omdat hij een volledig nieuwe motor kreeg in zijn Red Bull.

Twee punten verschil
Hamilton leidt momenteel in de strijd om de wereldtitel, met een kleine voorsprong van twee punten op Verstappen. Zaterdag is de kwalificatie voor de wedstrijd, die zondag wordt verreden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen