Overslaan en naar de inhoud gaan

Meeste treinen met vertraging op station Eygelshoven Markt

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 13:42

Treinreizigers in Eygelshoven hebben in Nederland het vaakst met vertragingen te maken. Op station Eygelshoven Markt rijdt slechts 81,5 procent van de treinen op schema en daarmee scoort het stationnetje het slechtst van het hele land.

Dat blijkt uit een overzicht van de onafhankelijke website vertraagd.nl in opdracht van RTLNieuws. In de top 5 van 'slechtste stations' prijkt station Eijsden op de derde plek, met een stiptheid van 88,7 procent. Dat station bungelde tijdens de vorige peiling in 2016 nog helemaal onderaan en heeft zich nu dus met twee plekken verbeterd.

Limburgs kwartiertje?
Treinen in Limburg rijden ten opzichte van 2016 ├╝berhaupt minder vaak op tijd. Daarbij vallen vooral de slechtere prestaties op de Maaslijn op: tussen Roermond, Venlo en Nijmegen hebben enkele stations een ware duikeling gemaakt ten opzichte van drie jaar geleden. Zo zakte station Swalmen 208 plaatsen op de stiptheidslijst, station Tegelen 217 plekken en station Venray 218.

Vrije val
De grootste vrije val was echter voor station Landgraaf, dat met 303 plaatsen zakte op de lijst en dus nu met flink wat meer vertragingen kampt dan in 2016.

Een overzicht van de beste en slechtste stations in Limburg qua stiptheid:

Beste stations:
1. Voerendaal (97.9%)
2. Houthem-St. Gerlach (97.8%)
3. Schin op Geul (97.8%)
4. Klimmen-Ransdaal (97.8%)
5. Geleen-Lutterade (97.8%)

Slechtste stations:
1. Eygelshoven Markt (85.1%)
2. Eijsden (88.7%)
3. Landgraaf (90.9%)
4. Venlo (92.9%)
5. Mook Molenhoek (93%)

Het kan ook anders
Mensen die houden van treinen die op tijd rijden, komen het best aan hun trekken in Friesland. Daar liggen de zes meest punctuele stations van Nederland. Het is vermoedelijk niet helemaal on-toevallig dat ze aan dezelfde spoorlijn liggen.

Station Sneek heeft met een stiptheid van maar liefst 98,9 procent de hoogste score van het land.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen