Overslaan en naar de inhoud gaan

Meeste poppodia gaan weer open na versoepelingen

Geplaatst opzondag 12 juli 2020 - 8:00

Bijna alle poppodia in Limburg openen na de coronaversoepelingen hun deuren weer.

De blijkt uit een rondgang van L1.

Heerlen uitzondering op de regel
De Nieuwe Nor in Heerlen gaat als enige niet open. "Wij kunnen maximaal maar 28 bezoekers kwijt in de zaal, dat is niet kostendekkend. Daarnaast zijn wij nog volop bezig met verbouwen waardoor het nog wel even zal duren voordat we weer open kunnen", zegt directeur Johan de Niet.

Naar voren geschoven
Veel andere poppodia waren al begonnen met het ontwikkelen van concepten voor de opening op 1 september. Nu ze eerder open mogen hebben veel van hen vaart gemaakt in juli al de deuren te kunnen openen.

"Wij zitten nog volop in de ontwikkelfase zodat we zo goed mogelijk open kunnen", zegt Joery Wilbers, directeur van de ECI Cultuurfabriek in Roermond. "Denk aan programma's in meerdere zalen en stoelen op anderhalve meter afstand. Zo voorkom je dat mensen mogelijk door elkaar lopen."

Livestream
De Muziekgieterij in Maastricht biedt hybride concerten aan. "Wij bieden duotickets aan. Zo kunnen 80 man in onze zaal. Voor de mensen die niet meer fysiek aanwezig kunnen zijn, is er een livestream", zegt Roy Habets van het poppodium.

Grenswerk in Venlo heeft hetzelfde concept. "Als je naar een concert gaat, wil je liever staan. We hebben het opgelost met makkelijke stoelen en een kaarsje voor wat sfeer", zegt Sjuul Stultjens van Grenswerk.

Gezondheidscheck en reserveren
Sinds 1 juli hoeven poppodia zich niet meer te houden aan een maximum aantal bezoekers, zolang ze maar anderhalve meter afstand kunnen houden. Daarnaast moeten bezoekers vaste zitplaatsen hebben, vooraf reserveren en een gezondheidscheck krijgen bij binnenkomst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen