Overslaan en naar de inhoud gaan

Meeste poppodia gaan weer open na versoepelingen

Geplaatst opzondag 12 juli 2020 - 8:00

Bijna alle poppodia in Limburg openen na de coronaversoepelingen hun deuren weer.

De blijkt uit een rondgang van L1.

Heerlen uitzondering op de regel
De Nieuwe Nor in Heerlen gaat als enige niet open. "Wij kunnen maximaal maar 28 bezoekers kwijt in de zaal, dat is niet kostendekkend. Daarnaast zijn wij nog volop bezig met verbouwen waardoor het nog wel even zal duren voordat we weer open kunnen", zegt directeur Johan de Niet.

Naar voren geschoven
Veel andere poppodia waren al begonnen met het ontwikkelen van concepten voor de opening op 1 september. Nu ze eerder open mogen hebben veel van hen vaart gemaakt in juli al de deuren te kunnen openen.

"Wij zitten nog volop in de ontwikkelfase zodat we zo goed mogelijk open kunnen", zegt Joery Wilbers, directeur van de ECI Cultuurfabriek in Roermond. "Denk aan programma's in meerdere zalen en stoelen op anderhalve meter afstand. Zo voorkom je dat mensen mogelijk door elkaar lopen."

Livestream
De Muziekgieterij in Maastricht biedt hybride concerten aan. "Wij bieden duotickets aan. Zo kunnen 80 man in onze zaal. Voor de mensen die niet meer fysiek aanwezig kunnen zijn, is er een livestream", zegt Roy Habets van het poppodium.

Grenswerk in Venlo heeft hetzelfde concept. "Als je naar een concert gaat, wil je liever staan. We hebben het opgelost met makkelijke stoelen en een kaarsje voor wat sfeer", zegt Sjuul Stultjens van Grenswerk.

Gezondheidscheck en reserveren
Sinds 1 juli hoeven poppodia zich niet meer te houden aan een maximum aantal bezoekers, zolang ze maar anderhalve meter afstand kunnen houden. Daarnaast moeten bezoekers vaste zitplaatsen hebben, vooraf reserveren en een gezondheidscheck krijgen bij binnenkomst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen