Overslaan en naar de inhoud gaan

Meeste omwonenden Chemelot voelen zich veilig

Geplaatst opdinsdag 7 juni 2016 - 6:48

De meeste omwonenden voelen zich veilig tot zeer veilig nabij Chemelot, en een op de vijf onveilig tot zeer onveilig.

Dit blijkt uit het onderzoek van studenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen, verenigd in Crisislab.

Overlast
Crisislab ondervroeg 221 inwoners van met name de Geleense wijken Lindenheuvel, Lutterade en centrum, en enkele Steindenaren. Door incidenten ervaart 86 procent overlast in de vorm van onder meer stank en lawaai, 18 procent zegt zelfs vaak tot zeer vaak. Slechts een enkeling klaagt over gezondheidsproblemen.

Incidenten
Een ruime meerderheid zegt zelden tot regelmatig hinder te ondervinden en heeft het gevoel dat het aantal incidenten de laatste jaren is gegroeid. Eveneens een ruime meerderheid vindt de veiligheidsrisico's door de industrie acceptabel. De kans op overlijden door een ongeval in het verkeer of thuis wordt, volgens Crisislab terecht, groter geacht dan door incidenten op Chemelot.

Werkgelegenheid
Een grote meerderheid vindt de werkgelegenheid belangrijk en wil dat Chemelot blijft bestaan. Meer dan de helft van alle respondenten werkt er zelf of kent werknemers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Olefins 4 fakkelen chemelot 22 okt 2019
Sabic zegt sorry met chocolaatjes
Olefins 4 fakkelen chemelot 22 okt 2019
Overlast door opstarten naftakraker voorbij
Sabic op de markt met informatie over roetuitstoot
Burgemeester: communicatie Chemelot moet sneller
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen