Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meeste Limburgse baby's in juli geboren

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 7:23

De meeste baby's worden in de zomermaanden geboren. In Limburg lag de piek vorig jaar in juli. Toen werden er 824 baby's geboren. In februari kwamen 'slechts' 646 baby's ter wereld.

Onze provincie volgt daarmee de landelijke trend. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zomer en herfst
Al jaren worden de meeste baby's geboren in de maanden juli, augustus en september. In Limburg is dat niet anders. In de wintermaanden december, januari en februari worden de minste baby's geboren. Dat betekent dus dat de meeste baby's in oktober, november en december worden verwekt. 's Zomers is er blijkbaar minder succesvolle actie tussen de lakens.

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto in en doe mee aan onze babyfotowedstrijd. Let op: dat kan alleen dit weekend nog!

Lentekind
Toch blijkt uit onderzoek dat ouders geen lichte voorkeur hebben voor een zomer- of herfstkindje. Sterker nog, de lente lijkt juist een lichte voorkeur te hebben. Maar in de praktijk blijkt er vaak meer tijd te zitten tussen het stoppen met de anticonceptie en het zwanger worden dan mensen kennelijk verwachten. Daardoor wordt de baby niet in de lente, maar juist in de zomer of herfst geboren.

Weekenden
Ook in de verdeling over de dagen van de week zien we verschillen. Hoewel het aantal geboortes eigenlijk ongeveer gelijkmatig verdeeld hoort te zijn over de dagen in de week, blijkt uit onderzoek dat er in het weekend minder kinderen worden geboren dan op een doorsnee doordeweekse dag. Zondagskinderen zijn het zeldzaamst.

Dit heeft een logische verklaring: de meeste vrouwen bevallen tegenwoordig in het ziekenhuis (ruim 80 procent). Minder urgente bevallingen kunnen voor of na het weekend ingepland worden. Op doordeweekse dagen zijn de medische teams namelijk op volle sterkte.

Lees ook: Steeds minder baby's in weekend geboren

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen