Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meeste Limburgse baby's in juli geboren

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 7:23

De meeste baby's worden in de zomermaanden geboren. In Limburg lag de piek vorig jaar in juli. Toen werden er 824 baby's geboren. In februari kwamen 'slechts' 646 baby's ter wereld.

Onze provincie volgt daarmee de landelijke trend. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zomer en herfst
Al jaren worden de meeste baby's geboren in de maanden juli, augustus en september. In Limburg is dat niet anders. In de wintermaanden december, januari en februari worden de minste baby's geboren. Dat betekent dus dat de meeste baby's in oktober, november en december worden verwekt. 's Zomers is er blijkbaar minder succesvolle actie tussen de lakens.

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto in en doe mee aan onze babyfotowedstrijd. Let op: dat kan alleen dit weekend nog!

Lentekind
Toch blijkt uit onderzoek dat ouders geen lichte voorkeur hebben voor een zomer- of herfstkindje. Sterker nog, de lente lijkt juist een lichte voorkeur te hebben. Maar in de praktijk blijkt er vaak meer tijd te zitten tussen het stoppen met de anticonceptie en het zwanger worden dan mensen kennelijk verwachten. Daardoor wordt de baby niet in de lente, maar juist in de zomer of herfst geboren.

Weekenden
Ook in de verdeling over de dagen van de week zien we verschillen. Hoewel het aantal geboortes eigenlijk ongeveer gelijkmatig verdeeld hoort te zijn over de dagen in de week, blijkt uit onderzoek dat er in het weekend minder kinderen worden geboren dan op een doorsnee doordeweekse dag. Zondagskinderen zijn het zeldzaamst.

Dit heeft een logische verklaring: de meeste vrouwen bevallen tegenwoordig in het ziekenhuis (ruim 80 procent). Minder urgente bevallingen kunnen voor of na het weekend ingepland worden. Op doordeweekse dagen zijn de medische teams namelijk op volle sterkte.

Lees ook: Steeds minder baby's in weekend geboren

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen