Overslaan en naar de inhoud gaan

Meeste Limburgse baby's in juli geboren

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 7:23

De meeste baby's worden in de zomermaanden geboren. In Limburg lag de piek vorig jaar in juli. Toen werden er 824 baby's geboren. In februari kwamen 'slechts' 646 baby's ter wereld.

Onze provincie volgt daarmee de landelijke trend. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zomer en herfst
Al jaren worden de meeste baby's geboren in de maanden juli, augustus en september. In Limburg is dat niet anders. In de wintermaanden december, januari en februari worden de minste baby's geboren. Dat betekent dus dat de meeste baby's in oktober, november en december worden verwekt. 's Zomers is er blijkbaar minder succesvolle actie tussen de lakens.

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto in en doe mee aan onze babyfotowedstrijd. Let op: dat kan alleen dit weekend nog!

Lentekind
Toch blijkt uit onderzoek dat ouders geen lichte voorkeur hebben voor een zomer- of herfstkindje. Sterker nog, de lente lijkt juist een lichte voorkeur te hebben. Maar in de praktijk blijkt er vaak meer tijd te zitten tussen het stoppen met de anticonceptie en het zwanger worden dan mensen kennelijk verwachten. Daardoor wordt de baby niet in de lente, maar juist in de zomer of herfst geboren.

Weekenden
Ook in de verdeling over de dagen van de week zien we verschillen. Hoewel het aantal geboortes eigenlijk ongeveer gelijkmatig verdeeld hoort te zijn over de dagen in de week, blijkt uit onderzoek dat er in het weekend minder kinderen worden geboren dan op een doorsnee doordeweekse dag. Zondagskinderen zijn het zeldzaamst.

Dit heeft een logische verklaring: de meeste vrouwen bevallen tegenwoordig in het ziekenhuis (ruim 80 procent). Minder urgente bevallingen kunnen voor of na het weekend ingepland worden. Op doordeweekse dagen zijn de medische teams namelijk op volle sterkte.

Lees ook: Steeds minder baby's in weekend geboren

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen