Overslaan en naar de inhoud gaan

Meeste kans op rijbewijs in Gulpen-Wittem

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 10:11

In Gulpen-Wittem slaagden vorig jaar relatief de meeste kandidaten voor hun rijbewijs.

Dat blijkt uit cijfers van het CBR die LocalFocus op een rijtje heeft gezet.

Roze pasje
De vijftien examenkandidaten uit die gemeente slaagden in 2017 uiteindelijk allemaal voor hun bromfietsrijbewijs. Het is overigens ook het laagst aantal afgenomen examens van Limburg. Ook autorijden met een examinator naast zich gingen veel kandidaten uit Gulpen-Wittem goed af; 70,6 procent haalde het roze pasje. In Simpelveld lag het slagingspercentage nog iets hoger. Van de 155 kandidaten die opgingen voor het rijbewijs, slaagden er 111; goed voor 71,6 procent.

Autorijbewijs
Relatief veel examenkandidaten uit Gennep lukte het daarentegen niet om het roze pasje te bemachtigen. In totaal legden 416 mensen het examen af en slaagden er 197. De meeste rijexamens vonden overigens in Maastricht plaats. In totaal reden daar 2284 potentiƫle automobilisten af en mochten 1324 gelukkigen na afloop het rijbewijs ophalen bij het stadhuis.

Motorrijbewijs
De meesten uit Eijsden-Margraten die opgingen voor het motorrijbewijs slaagden. Van de 34 examens zakten maar drie mensen. In Bergen lag het slagingspercentage van Limburg het laagst. Daar mochten elf van de achttien na afloop motor gaan rijden. In Venlo gingen de meesten (199) op voor het motorrijbewijs. In totaal haalden 128 kandidaten het rijbewijs

Bromfietsrijbewijs
Van de 21 examenkandidaten voor het bromfietsrijbewijs gingen in Nederweert vijftien uiteindelijk met dat felbegeerde pasje naar huis. Dat is in Limburg relatief het laagste slagingspercentage. De meeste examens werden weer in onze hoofdstad afgelegd. Van de 155 rijden er sinds vorig jaar nu 132 meer bromfietsers rond.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen