Overslaan en naar de inhoud gaan

Meeste huizen 'explosiegebied' Heerlen weer volledig bewoonbaar

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2015 - 12:28

De werkzaamheden aan de huizen in en rondom de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen zijn nagenoeg afgerond.

Alleen een paar panden aan de Burgemeester Waszinkstraat zijn nog niet hersteld. De bewoners daarvan kunnen pas tegen het einde van het jaar terug naar huis.

Wonen Zuid is het afgelopen half jaar druk bezig geweest met herstelwerkzaamheden. De bouwketen op het plein aan de Van Weerden Poelmanstraat worden deze week afgebroken.

Ontploffing
In april vond een grote ontploffing plaats in een flatgebouw aan de Van Weerden Poelmanstraat. De knal werd veroorzaakt door een gaslek, nadat een 27-jarige man uit Kerkrade koperen leidingen stal in het gebouw. De rechtszaak tegen de Kerkradenaar, Dimitri O. dient 10 november.

Schadebedrag
Bij de ontploffing raakten drie mensen gewond. De materiële schade was groot. Deze week wordt het precieze bedrag bepaald, die zal oplopen tot in de miljoenen.

Gesloopt
Het is nog onduidelijk wat er gebeurt met het gebouw waarin de explosie plaatsvond. Eerdere renovatieplannen zijn nog niet van de tafel. Volgens Wonen Zuid ligt het voor de hand dat het gebouw wordt gesloopt. Voor het einde van het jaar moet duidelijk zijn wat er gaat gebeuren.

Groen
In een brief aan omwonenden laat Wonen Zuid weten dat ook de groenvoorzieningen aan de Van Weerden Poelmanstraat en de Lindberghstraat binnenkort in orde worden gemaakt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Herstel door ontploffing beschadigde flats van start
Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Explosie Heerlen kostte Wonen Zuid 3 miljoen euro
Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Verdachte explosie flat Heerlen in oktober voor rechter
Rechtszaak ontploffing Heerlen op 10 november
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen