Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meeste bewoners weer thuis na explosie flat Venlo

Geplaatst opzondag 11 februari 2018 - 20:49

De meeste bewoners zijn weer thuis na de explosie in een flat in Venlo.

In eerste instantie moesten de bewoners van alle 35 appartementen hun huis verlaten. Ze werden een groot deel van de avond opgevangen in een flatgebouw in de buurt. In de loop van de avond kon bijna iedereen weer terug.

Onbewoonbaar
Vier appartementen liepen zoveel schade op dat ze voorlopig niet bewoonbaar zijn. Onder die appartementen is de flatwoning waar de explosie was. In dat appartement is de ravage enorm. Drie andere appartementen hebben ook schade. Eén van die woningen was niet bewoond.

Lees ook: Explosie in flatwoning Venlo, bewoner raakt zwaargewond

Opgevangen
De getroffen bewoners worden tijdelijk ergens anders opgevangen, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Burgemeester
Antoin Scholten heeft contact gehad met de gedupeerden. De bewoner van het appartement waar de explosie was, is zwaargewond opgenomen in het brandwondencentrum in Aken.

De explosie was zondagmiddag rond 15:45 uur in de flat aan de Harry Meijerstraat. De oorzaak wordt onderzocht.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen