Overslaan en naar de inhoud gaan

Meest lucratieve flitspaal Limburg wordt gehaat en geliefd

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 11:34

De flitspaal op de N280 bij Baexem slingerde in 2018 meer dan 34.000 automobilisten op de bon. Maar de meest lucratieve flitspaal van Limburg word je niet zonder slag of stoot.

De flitspaal is vier keer omvergetrokken, in brand gestoken en zelfs beschoten, vertelt een man die vlak naast de flitspaal woont.

Lees ook: Limburgers meer dan 30 miljoen kwijt aan snelheidsboetes

Vriend of vijand?
"Voor ons is het toch wel een vriend, maar voor veel anderen is het een vijand", zegt de man. "Soms komen bekeurden zelfs bij ons aan de deur verhaal halen, want ze denken dat ik de paal er heb neergezet. Ongelofelijk maar echt waar."

Dodelijke ongelukken
Op de
N280 zijn de afgelopen jaren verschillende dodelijke ongelukken gebeurd. De flitspaal staat er al zeker zo'n tien jaar. "De eerste jaren met een fotorolletje erin. Ze rijden hier toch wat rustiger dan vroeger. Al zou je dat niet zeggen met zoveel bekeuringen", zegt de Baexemse man.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen