Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meest gestelde vragen babyfotowedstrijd

Geplaatst opwoensdag 25 april 2018 - 11:23

Heb je een vraag over de babyfotowedstrijd van 1Limburg? Wellicht vind je hier al het antwoord; bij de meest gestelde vragen (faq).

Wat houdt de babyfotowedstrijd van 1Limburg in?
1Limburg maakt jaarlijks een overzicht van de baby's die het jaar ervoor zijn geboren. Nu gaat het dus om kindjes die in 2018 ter wereld kwamen. Het fotoalbum is een vrolijke afwisseling tussen het overwegend vervelende nieuws dat vooral op onze site te lezen is. We hebben er een wedstrijd aan gekoppeld om het schattige fotoalbum extra aandacht te kunnen geven en leuke prijzen weg te geven.

Doe jij ook mee? Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

Wat zijn de belangrijkste spelregels van de fotowedstrijd?
De ingezonden babyfoto's worden op drie punten gecontroleerd. De baby moet geboren zijn in 2018. En het kindje moet in de provincie Limburg wonen. Als de baby niet aan deze criteria voldoet dan mag de babyfoto niet meedoen aan de wedstrijd. Daarnaast wordt gekeken of de foto geschikt is voor het internet. Lees hier de uitgebreide spelregels waar elke foto en inzender aan moet voldoen.

Een inzending die niet aan de gestelde spelregels voldoet, wordt uitgesloten van deelname.

Wanneer is een babyfoto niet geschikt voor het internet?
De foto mag niet te klein zijn. De minimale afmeting van de afbeelding is 250x250 pixels. Daarnaast is het belangrijk dat de foto niet ongepast is. De foto van een naakte baby in een badje is voor de ouders leuk, maar niet geschikt om online te plaatsen. Hoewel de verantwoordelijkheid bij de inzender ligt, proberen we het wel aan te geven als we een foto niet geschikt vinden voor openbare plaatsing op het internet.

Waarom mag mijn baby, geboren in 2019, niet meedoen?
1Limburg organiseert de babyfotowedstrijd elk jaar, nu voor de vierde keer. Daarbij hebben we bewust gekozen voor een specifiek geboortejaar. Dit jaar mogen alleen foto's van baby's die in 2018 zijn geboren meedoen. Is jouw kindje in 2019 geboren, dan kun je volgend jaar meedoen.

Mijn baby is buiten Limburg geboren. Mag hij/zij toch meedoen?
We kijken naar de woonplaats van de baby. Als jouw kindje bijvoorbeeld in het ziekenhuis in Boxmeer is geboren, maar hij of zij woont wel in Limburg, dan mag de babyfoto gewoon meedoen aan onze wedstrijd. Daarom is het ook belangrijk om de woonplaats bij de foto te vermelden en niet de geboorteplaats.

Ik woon net over de provinciegrens. Mag ik toch meedoen?
Nee. We hebben ervoor gekozen om echt alleen maar baby's die daadwerkelijk in Limburg wonen, mee te laten doen aan onze babyfotowedstrijd. Ook als de baby net over de grens in Brabant, Gelderland, Duitsland of België woont, mag hij of zij niet meedoen. We hebben de grens gelegd bij de provinciegrens.

Hoe zorg ik ervoor dat de foto van mijn baby mee kan doen?
Je kunt jouw (klein)kindje aanmelden door zelf een foto te uploaden. Dat kan hier. Let op: doe dit bij voorkeur op een computer. Zo kun je het beste zien of de foto daadwerkelijk goed zichtbaar wordt. Lees hier de uitgebreide handleiding voor het uploaden van een babyfoto.

Ben ik verplicht de voor- en achternaam van mijn kindje op de site te plaatsen?
Nee. Alleen de voornaam van het kindje is ook prima. Het is verder belangrijk dat je ook de geboortedatum en woonplaats invult. Alleen met deze gegevens kan de babyfoto meedoen aan de wedstrijd.

Hoe kan het dat mijn babyfoto op z'n kant staat?
Dit is een technisch probleem dat we niet eenvoudig op kunnen lossen. De meeste foto's worden tegenwoordig namelijk met een telefoon gemaakt. Staande foto's (telefoon rechtop) zijn op een mobiel goed rechtop zichtbaar, maar op een computer worden ze automatisch omgezet naar liggende foto's. Daardoor lijkt de afbeelding gekanteld. We kunnen dit probleem helaas niet eenvoudig oplossen.

Kan ik al op een babyfoto stemmen?
Stemmen op een babyfoto kan alleen tijdens de stemperiode. De eerste ronde loopt van maandag 6 mei tot en met zondag 19 mei. Alleen in deze periode is de stemknop ook daadwerkelijk zichtbaar. En alleen stemmen in deze periode tellen mee. Op maandag 20 mei maken we de 31 winnaars bekend van de eerste ronde, van elke gemeente eentje.

Vervolgens is het van maandag 20 mei tot en met zondag 27 mei mogelijk om in de finale te stemmen. Iedereen kan dan weer opnieuw een stem uitbrengen. Stemmen uit de eerste ronde tellen ook niet meer mee. Op maandag 28 mei maken we de winnaar bekend. Lees de uitgebreide uitleg over het stemmen.

Kan ik zien hoeveel stemmen mijn babyfoto gekregen heeft?
Nee. We willen de wedstrijd tot het einde toe spannend houden. Daarom hebben we ervoor gekozen om het aantal stemmen niet zichtbaar te maken. Op maandag 20 mei maken we de 31 winnaars van de eerste ronde bekend en starten we met de finaleronde. Op maandag 28 mei kun je op 1Limburg lezen welke babyfoto de meeste stemmen kreeg. Het aantal stemmen is ook na de wedstrijd niet zichtbaar, en ook niet bij ons op te vragen.

Waarom wordt de winnaar bepaald door stemmen?
Het is onmogelijk om een jury aan de hand van objectieve kenmerken de mooiste babyfoto te laten uitkiezen. Dat heeft toch met persoonlijke voorkeur te maken. Met een jury van een paar redacteuren is dat niet echt eerlijk. Daarom hebben we ervoor gekozen om het publiek te laten stemmen. Dat gaat om duizenden unieke stemmers.

Hoe kan ik extra veel stemmen proberen te krijgen?
Begin met zelf een stem uit te brengen op jouw babyfoto. Daarmee kom je direct van de nul af. Vervolgens kun je familie en vrienden vragen om te stemmen. Ook helpt het om een oproep te plaatsen op social media, zoals Facebook. Dat kan heel eenvoudig met de buttons bij de foto. Daarnaast kun je op creatieve manieren proberen extra stemmen te krijgen. De winnares van het eerste jaar deed bijvoorbeeld een oproep op de lokale radio. En de oppas van de winnaar van 2016 ging flyeren bij de lokale supermarkt. Dus: wees creatief.

Ik heb net een babyfoto geupload. Wanneer is de foto zichtbaar in het fotoalbum op de site?
Zodra je een foto hebt geüpload op onze site, ontvang je een mailtje op het aangegeven e-mailadres ter controle. Het kan enkele minuten duren voor je de mail ontvangt. Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan voor de zekerheid de map met ongewenste e-mail/spam.

Nadat je op de link in het mailtje hebt geklikt, is de foto nog niet direct zichtbaar. De foto wordt nu ter controle aan de redactie voorgelegd. Een redacteur controleert of alle gegevens ingevuld zijn, of de foto aan de spelregels voldoet en of de afbeelding geschikt is voor het internet. We streven er naar om alle foto's binnen 48 uur te controleren en online te zetten, mits aan de voorwaarden is voldaan. Maar dit lukt niet altijd.

Welke prijzen kan ik winnen?
We geven elk jaar voor de babyfoto met de meeste stemmen in de finale een professionele fotoshoot weg. Daarnaast krijgt de winnaar dit jaar een cadeau van IKEA Heerlen. Ook voor de winnaars van de eerste ronde zijn er kleine prijzen. En elk jaar verloten we een paar prijzen onder alle stemmers.

Staat jouw vraag toch niet in ons lijstje, dan kun je ons een mailtje sturen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen