Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssense partijen verbaasd over aftreden Glimmerveen

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 14:27

De grootste oppositiepartij in Meerssen, Brug-M, is volkomen verrast door het aftreden van VVD wethouder Glimmerveen.

"Uiteraard zouden wij vragen stellen over de mailwisseling tussen de wethouder en de gemeentesecretaris over de sollicitatie die eind vorige maand in het nieuws kwam", zegt Jan Gulikers fractievoorzitter van Brug-M. Als de antwoorden volgens Gulikers voldoende zouden zijn geweest, was een motie van wantrouwen niet aan de orde geweest.

'Achter de wethouder
Ook fractievoorzitter Bert Ummels van de VVD was verbaasd toen hij van Glimmerveen hoorde dat hij zijn onslag zou indienen. "Wij staan nog steeds achter de wethouder. Maar hij heeft zelf een afweging gemaakt en die hebben we te respecteren." Volgens Ummels is er geen druk geweest vanuit de VVD op de wethouder.

Lees ook: Wethouder Glimmerveen van Meerssen stapt op​

'Geen gevolgen'
Partij Focus, met vier raadszetels in Meerssen, vindt het een heel vervelende situatie. Er was al weinig vertrouwen in de Meerssense politiek en dan komt dit er weer bovenop. Volgens Roger Thijsen, fractievoorzitter van Focus, heeft de wethouder zelf een afweging gemaakt en die respecteert hij. "Het is jammer maar het heeft geen gevolgen voor de coalitie."

Lees ook: Wethouder Meerssen wilde hulp bij sollicitatie

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder Glimmerveen van Meerssen stapt op
Wethouder Meerssen wilde hulp bij sollicitatie
Wethouder Meerssen: sollicitatievraag was 'onhandig'
Ricardo Offermanns: 'Ik heb de boel niet besodemieterd'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen