Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssense partijen verbaasd over aftreden Glimmerveen

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 14:27

De grootste oppositiepartij in Meerssen, Brug-M, is volkomen verrast door het aftreden van VVD wethouder Glimmerveen.

"Uiteraard zouden wij vragen stellen over de mailwisseling tussen de wethouder en de gemeentesecretaris over de sollicitatie die eind vorige maand in het nieuws kwam", zegt Jan Gulikers fractievoorzitter van Brug-M. Als de antwoorden volgens Gulikers voldoende zouden zijn geweest, was een motie van wantrouwen niet aan de orde geweest.

'Achter de wethouder
Ook fractievoorzitter Bert Ummels van de VVD was verbaasd toen hij van Glimmerveen hoorde dat hij zijn onslag zou indienen. "Wij staan nog steeds achter de wethouder. Maar hij heeft zelf een afweging gemaakt en die hebben we te respecteren." Volgens Ummels is er geen druk geweest vanuit de VVD op de wethouder.

Lees ook: Wethouder Glimmerveen van Meerssen stapt op​

'Geen gevolgen'
Partij Focus, met vier raadszetels in Meerssen, vindt het een heel vervelende situatie. Er was al weinig vertrouwen in de Meerssense politiek en dan komt dit er weer bovenop. Volgens Roger Thijsen, fractievoorzitter van Focus, heeft de wethouder zelf een afweging gemaakt en die respecteert hij. "Het is jammer maar het heeft geen gevolgen voor de coalitie."

Lees ook: Wethouder Meerssen wilde hulp bij sollicitatie

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder Glimmerveen van Meerssen stapt op
Wethouder Meerssen wilde hulp bij sollicitatie
Wethouder Meerssen: sollicitatievraag was 'onhandig'
Ricardo Offermanns: 'Ik heb de boel niet besodemieterd'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen