Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssense partijen verbaasd over aftreden Glimmerveen

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 14:27

De grootste oppositiepartij in Meerssen, Brug-M, is volkomen verrast door het aftreden van VVD wethouder Glimmerveen.

"Uiteraard zouden wij vragen stellen over de mailwisseling tussen de wethouder en de gemeentesecretaris over de sollicitatie die eind vorige maand in het nieuws kwam", zegt Jan Gulikers fractievoorzitter van Brug-M. Als de antwoorden volgens Gulikers voldoende zouden zijn geweest, was een motie van wantrouwen niet aan de orde geweest.

'Achter de wethouder
Ook fractievoorzitter Bert Ummels van de VVD was verbaasd toen hij van Glimmerveen hoorde dat hij zijn onslag zou indienen. "Wij staan nog steeds achter de wethouder. Maar hij heeft zelf een afweging gemaakt en die hebben we te respecteren." Volgens Ummels is er geen druk geweest vanuit de VVD op de wethouder.

Lees ook: Wethouder Glimmerveen van Meerssen stapt op​

'Geen gevolgen'
Partij Focus, met vier raadszetels in Meerssen, vindt het een heel vervelende situatie. Er was al weinig vertrouwen in de Meerssense politiek en dan komt dit er weer bovenop. Volgens Roger Thijsen, fractievoorzitter van Focus, heeft de wethouder zelf een afweging gemaakt en die respecteert hij. "Het is jammer maar het heeft geen gevolgen voor de coalitie."

Lees ook: Wethouder Meerssen wilde hulp bij sollicitatie

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wethouder Glimmerveen van Meerssen stapt op
Wethouder Meerssen wilde hulp bij sollicitatie
Wethouder Meerssen: sollicitatievraag was 'onhandig'
Ricardo Offermanns: 'Ik heb de boel niet besodemieterd'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen