Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen verdient ruim 11.000 euro aan kunstverkoop

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 13:44

De kunstverkoop van de gemeente Meerssen heeft 11.500 euro opgebracht.

Dat heeft cultuurwethouder Jan Gulikers laten weten.

Veilinghuis
"In totaal hebben 70 kunstwerken uit onze collectie een nieuwe eigenaar gevonden", zegt de wethouder over de openbare verkoop. De 40 resterende stukken worden binnenkort via een veilinghuis op de markt gebracht.

Lees ook: Meerssen gooit kunst in de verkoop

BKR
De gemeente kondigde in januari aan een deel uit de BKR-collectie in de verkoop te doen. De BKR (Beeldende Kunstenaars Regeling) hield in dat kunstenaars in ruil voor een uitkering jaarlijks een aantal werken aan gemeenten moesten geven. De werken van Meerssen werden verzameld tussen 1957 en 1987.

Lees ook: Meerssen: 'Kunst moet niet verstoffen daarom verkopen wij'

Subsidiepot
"Ik ben erg blij dat de kunstwerken nieuwe eigenaren hebben gevonden", zegt Gulikers. De opbrengst voegt hij toe aan de gemeentelijke subsidiepot voor kunst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen