Overslaan en naar de inhoud gaan

'Meerssen stabiel genoeg voor nieuwe burgemeester'

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 8:38

De nieuwe burgemeester van Meerssen moet vooral de hervonden stabiliteit in de gemeente bezegelen.

Dat zei gouverneur Theo Bovens woensdagavond toen hij de profielschets voor een nieuwe burgervader in ontvangst nam. Bovens bevestigde dat hij en het ministerie van Binnenlandse Zaken menen dat Meerssen weer stabiel genoeg is om de zoektocht aan te gaan.

Tumultueus
Meerssen ging twee jaar lang met waarnemend burgemeesters door een tumultueuze periode na de affaire-Jo Dejong. Dat alle raadsfracties nu samen en ‘in harmonie’ tot de profielschets zijn gekomen, is wat dat betreft een teken van die hervonden stabiliteit.

Duidelijke taal
Volgens de profielschets moet de toekomstige burgemeester van Meerssen benaderbaar zijn en duidelijke taal spreken. Bij gelijke geschiktheid geeft Meerssen de voorkeur aan een vrouw. De burgemeester hoeft verder niet aan een landelijke politieke partij verbonden te zijn, moet zeker zes jaar op de post willen functioneren en moet vooral een gezonde dosis positieve energie meenemen.

Bovens zei te proberen om de sollicitatieprocedure zo snel mogelijk te laten verlopen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Voor zomervakantie nieuwe burgemeester Maastricht
Weekers na Heerlen nu waarnemend burgemeester in Beek
Burgemeester Jos Hessels beëdigd voor tweede termijn
Procedure nieuwe burgemeester van Brunssum pas in zomer
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen