Overslaan en naar de inhoud gaan

'Meerssen stabiel genoeg voor nieuwe burgemeester'

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 8:38

De nieuwe burgemeester van Meerssen moet vooral de hervonden stabiliteit in de gemeente bezegelen.

Dat zei gouverneur Theo Bovens woensdagavond toen hij de profielschets voor een nieuwe burgervader in ontvangst nam. Bovens bevestigde dat hij en het ministerie van Binnenlandse Zaken menen dat Meerssen weer stabiel genoeg is om de zoektocht aan te gaan.

Tumultueus
Meerssen ging twee jaar lang met waarnemend burgemeesters door een tumultueuze periode na de affaire-Jo Dejong. Dat alle raadsfracties nu samen en ‘in harmonie’ tot de profielschets zijn gekomen, is wat dat betreft een teken van die hervonden stabiliteit.

Duidelijke taal
Volgens de profielschets moet de toekomstige burgemeester van Meerssen benaderbaar zijn en duidelijke taal spreken. Bij gelijke geschiktheid geeft Meerssen de voorkeur aan een vrouw. De burgemeester hoeft verder niet aan een landelijke politieke partij verbonden te zijn, moet zeker zes jaar op de post willen functioneren en moet vooral een gezonde dosis positieve energie meenemen.

Bovens zei te proberen om de sollicitatieprocedure zo snel mogelijk te laten verlopen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Voor zomervakantie nieuwe burgemeester Maastricht
Weekers na Heerlen nu waarnemend burgemeester in Beek
Burgemeester Jos Hessels beëdigd voor tweede termijn
Procedure nieuwe burgemeester van Brunssum pas in zomer
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen