Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen: 'Kunst moet niet verstoffen daarom verkopen wij'

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 22:01

De gemeente Meerssen gaat een deel van haar kunstcollectie verkopen. Koopjesjagers kunnen vanaf een tientje hun slag slaan.

Door tachtig schilderijen, tekeningen en etsen van de hand te doen, moet er meer ruimte komen in het gemeentehuis. "Maar we verkopen vooral omdat kunst niet hoort te verstoffen", zegt wethouder Jan Gulikers. "Nee, het is niet bedoeld om de gemeentekas te vullen. Daar zijn de bedragen ook niet naar."

De verzameling is opgebouwd tussen 1957 en 1987 en bestaat uit kunstwerken die in het bezit zijn gekomen van de gemeente Meerssen dankzij de landelijke Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR).

Video: L1

Ambtenaren
Gulikers kan er wel om gniffelen dat zijn ambtenaren kunstwerken op hun kamer opeens erg interessant vinden. "Ze vroegen of ze niet een dag voor de verkoop mochten bieden. Dat heb ik meteen afgewimpeld. De verkoopdagen zijn voor iedereen tegelijk toegankelijk."

De gemeente wil de kunstwerken het liefste slijten aan de inwoners van Meerssen. Toch zijn ook belangstellenden van buiten de gemeente welkom. De verkoopdagen zijn op 25 en 26 januari. Ook op 1 en 2 februari zullen er kunstwerken over de toonbank gaan.

Prijskaartjes
Marije Cortenraad van de Heemkundevereniging Meerssen hoopt dat de eerste dag al meteen flink wat kunstwerken van de hand gaan. "We hebben bij lange na niet genoeg ruimte om alles tentoon te stellen. Dus zodra er aan de muur een plek vrijkomt, gaan we die weer snel vullen."

De Heemkundevereniging ondersteunt met een aantal vrijwilligers de kunstverkoop. De laatste schilderijen zijn opgehangen, de belichting is afgestemd en de prijskaartjes hangen zo meteen. Het wachten is nu op de eerste kopers.

Lees ook: Meerssen gooit kunst in de verkoop

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen