Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen krijgt vier wethouders, Marly Heusschen debuteert

Geplaatst opvrijdag 11 mei 2018 - 19:40

Meerssen krijgt de komende raadsperiode vier wethouders. Dat is er eentje meer dan de afgelopen vier jaar.

De nieuwe bestuurders zijn afkomstig van de vier partijen die de coalitie gaan vormen.

Wethouders
Voor de lokale partijen BRUG-M en Het Origineel worden respectievelijk Jan Gulikers en Luc Volders wethouder. Voor de progressieve lijst KIJK!!! is dat Paul Sanders en voor het CDA Marly Heusschen. De vier zijn samen goed voor 3,2 fte. Gulikers, Sanders en Heusschen krijgen een aanstelling van 0,9 fte, Volders van 0,5 fte.

Alle vier de wethouders waren ook lijsttrekker voor hun partij bij de verkiezingen van 21 maart.

Debutant
Marly Heusschen is de enige die haar debuut maakt als wethouder. De drie anderen bekleedden die functie als een eerder.

Concept
BRUG-M, CDA, KIJK!!! en Het Origineel hebben ook een concept-coalitieakkoord bereikt.
Dat is doorgestuurd naar de oppositiepartijen Lokaal DNA en Focus. Zij kunnen daar commentaar op leveren en suggesties doen. Het is de bedoeling dat het akkoord dan midden volgende week definitief rond is.

Over de precieze portefeuilleverdeling loopt het overleg nog.

Goede sfeer
In een persbericht zeggen BRUG-M, CDA, KIJK!!! en Het Origineel te willen benadrukken dat het proces van de coalitievorming ‘zeer constructief en in een goede sfeer verloopt’. Dat gebeurt onder leiding van oud- burgemeester Jan Mans.

Gemeenteraad
De vier partijen stellen ook de verbinding te willen zoeken met de twee andere partijen in de gemeenteraad.
De coalitie kan rekenen op 12 van de 17 zetels in de gemeenteraad.

Op 30 mei wordt worden de nieuwe wethouders in een gemeenteraadsvergadering geïnstalleerd en het coalitieakkoord vastgesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen