Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen int eindelijk belasting van conflictcamping

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 17:00

De gemeente Meerssen heeft terecht beslag gelegd op twee auto's en een motor van de eigenaren van camping De Boskant in Brommelen.

Dat heeft de rechtbank dinsdag geoordeeld.

Kort geding
De campingbazen hadden een kort geding aangespannen tegen de gemeente, omdat ze vonden dat de voertuigen en andere goederen onterecht in beslag waren genomen door de gemeente. De waarde van de goederen bedraagt nagenoeg 90.000 euro.

Weigering
Aanleiding voor de gemeente om de goederen te confisqueren, was de weigering van De Boskant-bazen om toeristenbelasting af te dragen. De campingeigenaren vertikten het stelselmatig die over te maken.

Terug
Daarom stond de gemeente volgens de rechtbank in haar recht om de spullen in beslag te nemen. Inmiddels is de toeristenbelasting aan de gemeente voldaan en zijn de goederen weer terug bij de eigenaren van De Boskant.

Conflicten
Wel spelen er nog een andere conflicten tussen Meerssen en De Boskant. Die gaan over de erfpacht en over bouwsels die volgens de gemeente illegaal op het campingterrein zijn geplaatst.

Corruptie
De campingdirectie en de gemeente treffen elkaar vaker bij de rechtbank. In september 2018 moest de camping van de rechter nog een rectificatie plaatsen, vanwege een onterechte beschuldiging van corruptie tegenover een ambtenaar.

Lees ook: Campingbaas Brommelen mag ambtenaar niet belasteren

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen