Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen int eindelijk belasting van conflictcamping

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 17:00

De gemeente Meerssen heeft terecht beslag gelegd op twee auto's en een motor van de eigenaren van camping De Boskant in Brommelen.

Dat heeft de rechtbank dinsdag geoordeeld.

Kort geding
De campingbazen hadden een kort geding aangespannen tegen de gemeente, omdat ze vonden dat de voertuigen en andere goederen onterecht in beslag waren genomen door de gemeente. De waarde van de goederen bedraagt nagenoeg 90.000 euro.

Weigering
Aanleiding voor de gemeente om de goederen te confisqueren, was de weigering van De Boskant-bazen om toeristenbelasting af te dragen. De campingeigenaren vertikten het stelselmatig die over te maken.

Terug
Daarom stond de gemeente volgens de rechtbank in haar recht om de spullen in beslag te nemen. Inmiddels is de toeristenbelasting aan de gemeente voldaan en zijn de goederen weer terug bij de eigenaren van De Boskant.

Conflicten
Wel spelen er nog een andere conflicten tussen Meerssen en De Boskant. Die gaan over de erfpacht en over bouwsels die volgens de gemeente illegaal op het campingterrein zijn geplaatst.

Corruptie
De campingdirectie en de gemeente treffen elkaar vaker bij de rechtbank. In september 2018 moest de camping van de rechter nog een rectificatie plaatsen, vanwege een onterechte beschuldiging van corruptie tegenover een ambtenaar.

Lees ook: Campingbaas Brommelen mag ambtenaar niet belasteren

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen