Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen int eindelijk belasting van conflictcamping

Geplaatst opdonderdag 17 oktober 2019 - 17:00

De gemeente Meerssen heeft terecht beslag gelegd op twee auto's en een motor van de eigenaren van camping De Boskant in Brommelen.

Dat heeft de rechtbank dinsdag geoordeeld.

Kort geding
De campingbazen hadden een kort geding aangespannen tegen de gemeente, omdat ze vonden dat de voertuigen en andere goederen onterecht in beslag waren genomen door de gemeente. De waarde van de goederen bedraagt nagenoeg 90.000 euro.

Weigering
Aanleiding voor de gemeente om de goederen te confisqueren, was de weigering van De Boskant-bazen om toeristenbelasting af te dragen. De campingeigenaren vertikten het stelselmatig die over te maken.

Terug
Daarom stond de gemeente volgens de rechtbank in haar recht om de spullen in beslag te nemen. Inmiddels is de toeristenbelasting aan de gemeente voldaan en zijn de goederen weer terug bij de eigenaren van De Boskant.

Conflicten
Wel spelen er nog een andere conflicten tussen Meerssen en De Boskant. Die gaan over de erfpacht en over bouwsels die volgens de gemeente illegaal op het campingterrein zijn geplaatst.

Corruptie
De campingdirectie en de gemeente treffen elkaar vaker bij de rechtbank. In september 2018 moest de camping van de rechter nog een rectificatie plaatsen, vanwege een onterechte beschuldiging van corruptie tegenover een ambtenaar.

Lees ook: Campingbaas Brommelen mag ambtenaar niet belasteren

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen