Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen hakt snel knoop door over 'aanbod' van provincie

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 12:25

De gemeenteraad van Meerssen neemt op 8 februari in een extra raadsvergadering een besluit over het 'aanbod' van de provincie, om gezamenlijk een onderzoek te doen naar de diverse toekomstscenario's van de gemeente.

Dat is maandagavond besloten in het presidium, de vergadering van fractievoorzitters.

Heel lastig
Het aanbod ligt heel lastig bij de vier coalitiepartijen Lokaal DNA, CDA, KIJK!!! en Focus. Want er is de harde voorwaarde aan verbonden dat de gemeenteraad nog dit jaar een besluit neemt over de toekomst van Meerssen. Terwijl de vier partijen hebben afgesproken dat dit jaar wel alle mogelijkheden op tafel komen, maar dat pas na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 een knoop wordt doorgehakt. Dan konden de kiezers zich daarover nog uitspreken.

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend
Gedeputeerde Andy Dritty benadrukte onlangs in een bijeenkomst met de gemeenteraad dat het de gemeenteraad uiteraard vrij staat om het aanbod te accepteren of niet. "Ons aanbod is vrijwillig maar niet vrijblijvend", zo zei Dritty toen. "Maar als de gemeenteraad pas later een onderzoek wil laten doen en dan bij de provincie aanklopt, dan leggen wij geen rode loper uit en zeggen 'hier is een zak met geld'."

Lees ook: Gedeputeerde: dit jaar besluit over toekomst Meerssen

De toekomstscenario's voor Meerssen variëren van behoud van zelfstandigheid, via intensieve samenwerking met andere gemeenten tot herindeling.

Lees ook: Provincie keurt begroting Meerssen goed

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen