Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen gedoogt illegale bewoning op 'conflictcamping'

Geplaatst opmaandag 12 juli 2021 - 9:44

Camping De Boskant in Brommelen is verkocht. De vorige eigenaresse van deze 'conflictcamping' mag tot aan haar dood in een illegaal gebouw op het terrein blijven wonen.

Dat maakt de gemeente Meerssen bekend.

Problemen
De gemeente heeft jarenlang in onmin geleefd met De Boskant. Omdat de camping onder meer stelselmatig weigerde om toeristenbelasting te betalen, legde de gemeente uiteindelijk beslag op twee auto's en een motor. In 2019 oordeelde de rechter dat de gemeente in haar recht stond.

Lees ook: Meerssen int eindelijk belasting van conflictcamping

Gemeente gedoogt
Van de nieuwe eigenaren mag de voormalige campingbazin op het terrein blijven wonen. De gemeente gedoogt die situatie, omdat de vrouw in een illegaal geplaatst gebouw woont. Met de nieuwe uitbaters is wel afgesproken dat dit gebouw weg moet, zodra de vrouw verhuist of overlijdt.

De Boskant bestaat behalve uit een campingterrein, ook uit een brasserie en een ijssalon.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen