Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen gedoogt illegale bewoning op 'conflictcamping'

Geplaatst opmaandag 12 juli 2021 - 9:44

Camping De Boskant in Brommelen is verkocht. De vorige eigenaresse van deze 'conflictcamping' mag tot aan haar dood in een illegaal gebouw op het terrein blijven wonen.

Dat maakt de gemeente Meerssen bekend.

Problemen
De gemeente heeft jarenlang in onmin geleefd met De Boskant. Omdat de camping onder meer stelselmatig weigerde om toeristenbelasting te betalen, legde de gemeente uiteindelijk beslag op twee auto's en een motor. In 2019 oordeelde de rechter dat de gemeente in haar recht stond.

Lees ook: Meerssen int eindelijk belasting van conflictcamping

Gemeente gedoogt
Van de nieuwe eigenaren mag de voormalige campingbazin op het terrein blijven wonen. De gemeente gedoogt die situatie, omdat de vrouw in een illegaal geplaatst gebouw woont. Met de nieuwe uitbaters is wel afgesproken dat dit gebouw weg moet, zodra de vrouw verhuist of overlijdt.

De Boskant bestaat behalve uit een campingterrein, ook uit een brasserie en een ijssalon.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen