Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen gaat voor coalitie met forse meerderheid

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 22:48

Meerssen koerst op een brede coalitie van de lokale partijen BRUG-M, Het Origineel, de progressieve lijst KIJK!!! en het CDA.

Onder leiding van informateur en oud-burgemeester Jan Mans hebben de partijen afgesproken samen te gaan werken aan een coalitieprogramma.

Ruime meerderheid
Mans had op basis van de adviezen van de partijen ook aangedrongen op een brede coalitie. De vier partijen kunnen rekenen op twaalf van de zeventien zetels in de gemeenteraad. Volgende week dinsdag beginnen de inhoudelijke onderhandelingen. Daarbij treedt Jan Mans als begeleider op.

Dichtgetimmerd
Belangrijke zaken waar de vier partijen het over eens moeten worden, zijn onder meer vliegveld Maastricht Aachen Airport, de Onroerend Zaak Belasting (OZB), het financiële beleid en klimaat en duurzaamheid. Het is niet de bedoeling dat er een dichtgetimmerd akkoord komt.

Bij de verkiezingen van 21 maart bleef BRUG-M de grootste partij met vier zetels, ook al was dat een verlies van één zetel. Het CDA won twee zetels en kwam op drie zitjes. KIJK!!! ging van twee naar drie zetels.

Het Origineel van oud-wethouder Luc Volders deed voor het eerst mee en behaalde twee zetels.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen