Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerssen eerste uitslag in Limburg, VVD daar grootste

Geplaatst opwoensdag 15 maart 2017 - 23:17

De VVD is bij de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij in Meerssen geworden, met 19,6 procent van de stemmen.

Die partij haalde in 2012 nog 24,9 procent van de stemmen. Tweede partij in Meerssen is de PVV met 18 procent, derde het CDA met 16,4 procent. De PvdA kelderde van 22,4 naar 4,2 procent. D66 scoorde woensdag 12,1 procent van de stemmen, de SP bleef hier steken op 11,3 procent.

Meerssen belde deze uitslagen even na 23:00 uur door naar de verkiezingsdienst van het ANP, en is daarmee de eerste Limburgse gemeente waarvan er een uitslag bekend is.

Opkomst
In totaal brachten 12662 Meerssenaren hun stem uit, goed voor een opkomst van 81,9 procent. Vijf jaar geleden was dat nog 74,8 procent.

Verkiezingskaart
Wil je de uitslagen van alle gemeenten bekijken? Onze interactieve verkiezingskaart kun je hier vinden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Meerssen gemeente gemeentehuis (16 dec 2020)
VVD groeit verder in Meerssen
Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Roermondse ‘ronselaars’ gaan vrijuit
Oud postkantoor in Venray wordt campagnehuis
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen