De Tweede Kamer zit het niet zitten dat geruimde nertsenfarms opnieuw beginnen

Corona op 68 nertsenbedrijven: nieuwe besmetting in Meerlo

Bij een nertsenbedrijf in Meerlo in de gemeente Horst aan de Maas zijn coronabesmettingen vastgesteld. De fokkerij telt 7000 moederdieren.

Livar varkens kloostervarken echt lilbosch abdij (12 aug 2020)
Limburgs kloostervarken in de lift

Het vlees van het Limburgs kloostervarken vindt steeds gretiger aftrek. Leverancier Livar opent zaterdag de tiende varkensboerderij, maar desondanks blijft de uitdaging om aan de toenemende vraag te voldoen groot.

Rafke Wijnhoven met haar cheque voor Klein Zwitserland (12 augustus 2020)
Flessenactie Rafke (13) levert 400 euro op voor speeltuin

De 13-jarige Rafke Wijnhoven uit Meerlo heeft met een flessenactie 400,95 ingezameld voor Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen, dat in mei ten prooi viel aan vernielzuchtige jongeren die veel schade hadden aangericht

Moord Meerlo caravan 't Karrewiel (24 januari 2019)
Veertien jaar cel voor 'caravanmoord'

Oud-militair Patrick de B. is door de rechtbank veroordeeld tot veertien jaar cel voor de moord op Ramon Linders. De zaak staat ook bekend als de 'caravanmoord'.

Jan Jenneskens Venray
Niet-Venraynaar Jenneskens nieuwe wethouder Venray

Jan Jenneskens wordt de nieuwe wethouder voor D66 in Venray, als opvolger van Martijn van der Putten.

Moord Meerlo
Justitie wil 14 jaar cel voor oud-militair na 'caravanmoord'

Het doden van Ramon Linders (43) moet resulteren in een celstraf van veertien jaar, als het aan justitie ligt. Oud-militair Patrick de B. (39) claimt dat hij uit zelfverdediging handelde toen hij Ramon wurgde en daarna diens caravan in brand stak.

Stille Nacht verzamelaar Reinier Thiesen Meerlo
Duizenden versies Stille Nacht van Meerlo naar Brabant

Een enorme verzameling van meer dan 6500 uitvoeringen van de kerstklassieker 'Stille Nacht' verhuist van Meerlo naar het museum voor Nostalgie en Techniek in het Brabantse Langenboom.

Koe loopt door Swolgen na ontsnapping uit weiland Meerlo nr 1 (17 okt 2019)
Koe maakt zelfstandig ommetje door dorp

Een koe die op eigen houtje vanuit de wei aan de wandel was gegaan, heeft de politie donderdag wat werk bezorgd in Swolgen.

Man valt van hoogte; traumahelikopter opgeroepen

Een man is gewond geraakt tijdens werkzaamheden in een tuin in Meerlo. Twee ambulances en een traumahelikopter zijn opgeroepen.

Verdachte gearresteerd voor dodelijke caravanbrand

De politie heeft maandagmorgen een 38-jarige man uit het Brabantse Maashees aangehouden, vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een dodelijke caravanbrand in Meerlo.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten