Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerderheid ziet niets in verbreding A2 Weert - Eindhoven

Geplaatst opmaandag 24 november 2014 - 20:56

Er is bij lange na geen meerderheid in de Tweede Kamer voor de verbreding van de A2 tussen Weert en knooppunt Leenderheide bij Eindhoven tot 2x3 rijstroken.

De PVV heeft tijdens een commissievergadering daarover wel een motie ingediend, maar die is kansloos. In de motie staat dat het traject zeer file gevoelig is terwijl het de 'aorta van de provincie Limburg' is.

Geen knelpunt
Maar minister Schultz van Haegen ontraadde de motie omdat de A2 tussen Weert en Eindhoven volgens de geldende normen geen knelpunt is.

Wel had zij geen probleem met een motie van het CDA waarin werd gevraagd de verkeerssituatie op het traject te 'verkennen' en te bekijken of verbreding op termijn 'wellicht noodzakelijk zal zijn.'

Donderdag stemming
Zij zag dat als ondersteuning van haar beleid. Weert-Eindhoven wordt meegenomen bij het onderzoek dat loopt naar de verkeerssituatie langs de zogeheten 'kennis-as' Utrecht-Eindhoven, zei de minister.

Donderdag stemt de Tweede Kamer over de moties.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verbreding A67 Venlo - Eindhoven stuk dichterbij
Kamer steunt verbreding A67 Venlo - Eindhoven
Alsnog groen licht verbreding A2 Eindhoven
Geen geld voor verbreding snelweg Weert-Eindhoven
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen