Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerderheid raad Kerkrade voor verlaging stadionhuur Roda

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 19:54

Het lijkt erop dat Roda JC de komende jaren nog maar de helft van de huur voor het Parkstad Limburg Stadion hoeft te betalen.

De meerderheid van de Kerkraadse gemeenteraad ging woensdagavond akkoord met de huurverlaging. In plaats van acht ton zou Roda dan vier ton huur moeten betalen.

Uitstel
Uiteindelijk werd het definitieve besluit een maand uitgesteld. Oppositiepartij Lokaal Alternatief wil nog een commissievergadering over de financiƫle situatie van de club afwachten.

Lees ook: Kerkrade stelt besluit stadionhuur Roda JC maand uit

Schuld
Het college heeft na intensief overleg met de clubleiding van Roda een plan opgesteld om de Kerkraadse club uit het slop te trekken. Daarin staat dat de Koempels tot eind 2020 maar de helft van de stadionhuur hoeven te betalen. De andere helft wordt niet kwijtgescholden, maar blijft een schuld aan de gemeente die in de toekomst afbetaald moet worden. Mocht Roda terugkeren naar de eredivisie dan vervallen deze afspraken en moet de Kerkraadse club de normale huur weer betalen.

Lees ook: Kerkraads college toch gevoelig voor smeekbede Roda JC

Foto: L1

Verbazing
In september vroeg Roda de Kerkraadse politiek om een verlaging van de huur van het Parkstad Limburg Stadion. Door de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie zijn de inkomsten minder geworden en is de club genoodzaakt te bezuinigen.

De huurverlaging is al jaren een beladen onderwerp in Kerkrade. Gemeenteraadsleden vielen toen 'van hun stoel' door de huurverlaging die de Roda JC-directie aan de gemeente heeft gevraagd.

Lees ook: Stadionhuur Roda JC: Commissie legt bal bij gemeenteraad

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen