Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerderheid raad Kerkrade voor verlaging stadionhuur Roda

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 19:54

Het lijkt erop dat Roda JC de komende jaren nog maar de helft van de huur voor het Parkstad Limburg Stadion hoeft te betalen.

De meerderheid van de Kerkraadse gemeenteraad ging woensdagavond akkoord met de huurverlaging. In plaats van acht ton zou Roda dan vier ton huur moeten betalen.

Uitstel
Uiteindelijk werd het definitieve besluit een maand uitgesteld. Oppositiepartij Lokaal Alternatief wil nog een commissievergadering over de financiële situatie van de club afwachten.

Lees ook: Kerkrade stelt besluit stadionhuur Roda JC maand uit

Schuld
Het college heeft na intensief overleg met de clubleiding van Roda een plan opgesteld om de Kerkraadse club uit het slop te trekken. Daarin staat dat de Koempels tot eind 2020 maar de helft van de stadionhuur hoeven te betalen. De andere helft wordt niet kwijtgescholden, maar blijft een schuld aan de gemeente die in de toekomst afbetaald moet worden. Mocht Roda terugkeren naar de eredivisie dan vervallen deze afspraken en moet de Kerkraadse club de normale huur weer betalen.

Lees ook: Kerkraads college toch gevoelig voor smeekbede Roda JC

Foto: L1

Verbazing
In september vroeg Roda de Kerkraadse politiek om een verlaging van de huur van het Parkstad Limburg Stadion. Door de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie zijn de inkomsten minder geworden en is de club genoodzaakt te bezuinigen.

De huurverlaging is al jaren een beladen onderwerp in Kerkrade. Gemeenteraadsleden vielen toen 'van hun stoel' door de huurverlaging die de Roda JC-directie aan de gemeente heeft gevraagd.

Lees ook: Stadionhuur Roda JC: Commissie legt bal bij gemeenteraad

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen