Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester

Geplaatst opwoensdag 11 februari 2015 - 19:26

Een meerderheid van de gemeenteraad van Bergen heeft het vertrouwen uitgesproken in burgemeester Manon Pelzer.

CDA, PK en VVD nemen daarmee afstand van de forse kritiek op de burgemeester van oppositiepartij Kern.

Dat bleek dinsdag tijdens de raadsvergadering. Kern nam Pelzer, belast met handhaving, onder vuur vanwege haar optreden in de kwestie rond kinderboerderij De Loi in Wellerlooi.

Verrassend
In dit dossier kwam overigens een verrassende wending. Beheerder Theo Verhaegh van De Loi stelde tijdens de raadsvergadering voor een nieuwe bemiddelingspoging onder leiding van de Nationale Ombudsman te ondernemen. De raad steunde het streven unaniem en gaf Burgemeester en Wethouders de opdracht een bemiddelingstraject voor te bereiden.

In de clinch
De Loi en zijn buren liggen al vanaf 2007 met elkaar in de clinch. De buren ervaren overlast van de kinderboerderij en verwijten de gemeente dat die niet optreedt. In juridische procedures trekken de omwonenden meestal aan het langste eind.

'Aangenaam verrast'
Eerder werd de Ombudsman al eens ingeschakeld, maar hij wist geen compromis te bereiken. Burgemeester Pelzer ziet het verzoek als een teken dat beide partijen "bereid zijn te bewegen." De buren waren niet op de hoogte van het verzoek om bemiddeling. Maar ze zijn "aangenaam verrast en staan open voor oplossingen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oppositiepartij Bergen eist openheid over kinderboerderij
Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi
Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi
Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen