Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester

Geplaatst opwoensdag 11 februari 2015 - 19:26

Een meerderheid van de gemeenteraad van Bergen heeft het vertrouwen uitgesproken in burgemeester Manon Pelzer.

CDA, PK en VVD nemen daarmee afstand van de forse kritiek op de burgemeester van oppositiepartij Kern.

Dat bleek dinsdag tijdens de raadsvergadering. Kern nam Pelzer, belast met handhaving, onder vuur vanwege haar optreden in de kwestie rond kinderboerderij De Loi in Wellerlooi.

Verrassend
In dit dossier kwam overigens een verrassende wending. Beheerder Theo Verhaegh van De Loi stelde tijdens de raadsvergadering voor een nieuwe bemiddelingspoging onder leiding van de Nationale Ombudsman te ondernemen. De raad steunde het streven unaniem en gaf Burgemeester en Wethouders de opdracht een bemiddelingstraject voor te bereiden.

In de clinch
De Loi en zijn buren liggen al vanaf 2007 met elkaar in de clinch. De buren ervaren overlast van de kinderboerderij en verwijten de gemeente dat die niet optreedt. In juridische procedures trekken de omwonenden meestal aan het langste eind.

'Aangenaam verrast'
Eerder werd de Ombudsman al eens ingeschakeld, maar hij wist geen compromis te bereiken. Burgemeester Pelzer ziet het verzoek als een teken dat beide partijen "bereid zijn te bewegen." De buren waren niet op de hoogte van het verzoek om bemiddeling. Maar ze zijn "aangenaam verrast en staan open voor oplossingen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oppositiepartij Bergen eist openheid over kinderboerderij
Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi
Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi
Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen