Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meerderheid Parlement steunt plan Asbest en Energie

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 10:21

Een meerderheid van het Limburgs Parlement steunt het plan Asbest en Energie van SP-gedeputeerde Daan Prevoo.

Een aantal weken geleden was er nog forse kritiek op het plan, ook bij een aantal coalitiepartijen. Maar een nieuwe aangepaste versie kan wel op voldoende steun rekenen, zo bleek in een statencommissie.

2024
Uiterlijk 1 januari 2024 moeten alle asbestdaken bij particulieren, bedrijven en instellingen verwijderd zijn. Tegelijk wil het provinciebestuur dat de sanering wordt gebruikt om duurzame energie te stimuleren, bijvoorbeeld via zonnepanelen.

Niet helemaal tevreden
PvdA-statenlid Tirza Houben noemde de nieuwe versie een stap in de goede richting. 'Het eerste plan kreeg van ons een vijf, dit plan leunt tegen een zes aan', zo zei zij.VVD-statenlid Erik Koppe sprak ook van een aantal verbeteringen maar was nog niet helemaal tevreden. 'Het plan is niet tandenloos, maar er ontbreken nog wel wat tanden en kiezen', aldus Koppe. Volgens CDA-statenlid John Verhoijsen ligt er 'uiteindelijk een goed kaderplan'.

Hallelujah
De meeste oppositiepartijen bleven kritisch over het asbest- en energieplan. GroenLinks en PVV zagen weinig verschil met de oorspronkelijke versie. 'Er is geen enkele reden voor een hallelujah. Het blijft niet een plan om warm en enthousiast van te worden', aldus fractievoorzitter Carla Brugman van GroenLinks. Zij mist vooral een concrete aanpak voor meer duurzame energie.

De SP bleef het meest enthousiast over het plan van de eigen gedeputeerde. Fractievoorzitter Bram Schaminee noemde het een nog beter en completer plan omdat er goed is geluisterd naar eerdere opmerkingen.

Praktijk
Coalitie en oppositie waren het wel over eens dat de provinciale politiek nauw betrokken moet blijven bij de verdere uitwerking van het plan. Gedeputeerde Daan Prevoo was het daar mee eens. Hij gaat op en rijtje zetten hoe hij dat in de praktijk ziet.

Op 5 februari neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

100 miljoen euro voor aanpak asbest in Limburg
Traag internet
Provincie houdt hoorzitting snel internet
Traag internet
Gemeenten dringen aan op snel internet
Limburgse media
Statenfractie SP ziet niks in mediaplatforms
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen