Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meerderheid Parlement steunt plan Asbest en Energie

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 10:21

Een meerderheid van het Limburgs Parlement steunt het plan Asbest en Energie van SP-gedeputeerde Daan Prevoo.

Een aantal weken geleden was er nog forse kritiek op het plan, ook bij een aantal coalitiepartijen. Maar een nieuwe aangepaste versie kan wel op voldoende steun rekenen, zo bleek in een statencommissie.

2024
Uiterlijk 1 januari 2024 moeten alle asbestdaken bij particulieren, bedrijven en instellingen verwijderd zijn. Tegelijk wil het provinciebestuur dat de sanering wordt gebruikt om duurzame energie te stimuleren, bijvoorbeeld via zonnepanelen.

Niet helemaal tevreden
PvdA-statenlid Tirza Houben noemde de nieuwe versie een stap in de goede richting. 'Het eerste plan kreeg van ons een vijf, dit plan leunt tegen een zes aan', zo zei zij.VVD-statenlid Erik Koppe sprak ook van een aantal verbeteringen maar was nog niet helemaal tevreden. 'Het plan is niet tandenloos, maar er ontbreken nog wel wat tanden en kiezen', aldus Koppe. Volgens CDA-statenlid John Verhoijsen ligt er 'uiteindelijk een goed kaderplan'.

Hallelujah
De meeste oppositiepartijen bleven kritisch over het asbest- en energieplan. GroenLinks en PVV zagen weinig verschil met de oorspronkelijke versie. 'Er is geen enkele reden voor een hallelujah. Het blijft niet een plan om warm en enthousiast van te worden', aldus fractievoorzitter Carla Brugman van GroenLinks. Zij mist vooral een concrete aanpak voor meer duurzame energie.

De SP bleef het meest enthousiast over het plan van de eigen gedeputeerde. Fractievoorzitter Bram Schaminee noemde het een nog beter en completer plan omdat er goed is geluisterd naar eerdere opmerkingen.

Praktijk
Coalitie en oppositie waren het wel over eens dat de provinciale politiek nauw betrokken moet blijven bij de verdere uitwerking van het plan. Gedeputeerde Daan Prevoo was het daar mee eens. Hij gaat op en rijtje zetten hoe hij dat in de praktijk ziet.

Op 5 februari neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

100 miljoen euro voor aanpak asbest in Limburg
Verhuizing filmhuis Lumière gaat langer duren
Blussen brand Kerkrade gaat hele dag duren
Ziekenhuis Heerlen sluit operatiekamers vanwege brand
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen