Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meerderheid Parlement steunt plan Asbest en Energie

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 10:21

Een meerderheid van het Limburgs Parlement steunt het plan Asbest en Energie van SP-gedeputeerde Daan Prevoo.

Een aantal weken geleden was er nog forse kritiek op het plan, ook bij een aantal coalitiepartijen. Maar een nieuwe aangepaste versie kan wel op voldoende steun rekenen, zo bleek in een statencommissie.

2024
Uiterlijk 1 januari 2024 moeten alle asbestdaken bij particulieren, bedrijven en instellingen verwijderd zijn. Tegelijk wil het provinciebestuur dat de sanering wordt gebruikt om duurzame energie te stimuleren, bijvoorbeeld via zonnepanelen.

Niet helemaal tevreden
PvdA-statenlid Tirza Houben noemde de nieuwe versie een stap in de goede richting. 'Het eerste plan kreeg van ons een vijf, dit plan leunt tegen een zes aan', zo zei zij.VVD-statenlid Erik Koppe sprak ook van een aantal verbeteringen maar was nog niet helemaal tevreden. 'Het plan is niet tandenloos, maar er ontbreken nog wel wat tanden en kiezen', aldus Koppe. Volgens CDA-statenlid John Verhoijsen ligt er 'uiteindelijk een goed kaderplan'.

Hallelujah
De meeste oppositiepartijen bleven kritisch over het asbest- en energieplan. GroenLinks en PVV zagen weinig verschil met de oorspronkelijke versie. 'Er is geen enkele reden voor een hallelujah. Het blijft niet een plan om warm en enthousiast van te worden', aldus fractievoorzitter Carla Brugman van GroenLinks. Zij mist vooral een concrete aanpak voor meer duurzame energie.

De SP bleef het meest enthousiast over het plan van de eigen gedeputeerde. Fractievoorzitter Bram Schaminee noemde het een nog beter en completer plan omdat er goed is geluisterd naar eerdere opmerkingen.

Praktijk
Coalitie en oppositie waren het wel over eens dat de provinciale politiek nauw betrokken moet blijven bij de verdere uitwerking van het plan. Gedeputeerde Daan Prevoo was het daar mee eens. Hij gaat op en rijtje zetten hoe hij dat in de praktijk ziet.

Op 5 februari neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

100 miljoen euro voor aanpak asbest in Limburg
Verhuizing filmhuis Lumière gaat langer duren
Blussen brand Kerkrade gaat hele dag duren
Ziekenhuis Heerlen sluit operatiekamers vanwege brand
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen