Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meerderheid Limburgs Parlement stemt voor doden bevers

Geplaatst opvrijdag 6 oktober 2017 - 17:59

Een zeer ruime meerderheid van het Limburgs Parlement kan zich vinden in het doden van bevers als uiterste maatregel om schade te voorkomen.

In een statencommissie stemden de meeste partijen in met dat voorstel uit het faunabeheerplan.

Schade
Limburg telt momenteel 625 bevers. Een deel daarvan zorgt voor schade aan natuur, dijken en landbouwgewassen. Als er geen andere maatregelen mogelijk zijn, mogen de bevers voortaan worden gedood. Ondanks dat ze een beschermde diersoort zijn.

Lees ook: Statencommissie buigt zich over beverplaag

Tevreden
De Partij voor de Dieren is als enige partij 100 procent tegen het doden van de bevers, maar toch was de partij tevreden met de afloop van het debat. CDA-gedeputeerde Hubert Mackus stelde dat precies wordt bijgehouden hoe het beleid in de praktijk werkt. Die rapportage gaat ook jaarlijks besproken worden in de provinciale politiek.

Lees ook: Dierenpartij wil doden van bevers tegenhouden

Beperken
Daarnaast zegde hij toe niet alleen naar bestaande, maar ook naar nieuwe technieken te kijken om schade van bevers te beperken. Fractievoorzitter Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren zei daar 'heel erg blij mee te zijn'. "Daardoor worden er hopelijk minder bevers gedood", aldus Plusquin.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen