Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerdere waterschildpadden gedumpt in vijver Gulpen

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 16:26

In een vijver langs de Molenweg in Gulpen zijn drie waterschildpadden gedumpt.

Een verbaasde passant zag een van de diertjes zwemmen in de vijver en maakte er een filmpje van.

Massaal
Volgens de Dierenbescherming worden waterschildpadden massaal gedumpt in de natuur. Volgens Saskia Thijssen van de Dierenbescherming worden de diertjes vaak klein gekocht, maar worden ze op een gegeven moment te groot. "Ook hebben ze best veel eten en zorg nodig", zegt ze. "En dan vinden mensen de waterschildpadden opeens niet meer zo leuk en worden ze uitgezet."

Gevaarlijk
Volgens Thijssen hoeft de dierenambulance de beestjes niet op te halen. "Zo lang ze in het water zitten, is het goed. Waterschildpadden kunnen hier ook gewoon overleven", zegt ze. De dieren worden alleen opgehaald als ze uit het water kruipen en aan de wandel gaan. "Dan wordt het gevaarlijk en en pikken we ze op."

Video: Via 1Limburg WhatsApp (06-83541920)

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen