Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerdere verdachten voor autobranden Maastricht

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2016 - 21:18

De politie denkt dat er meerdere mensen verantwoordelijk zijn voor de reeks autobranden die Maastricht sinds afgelopen voorjaar teistert.

Dat bleek dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht, waarbij aandacht werd besteed aan de brandstichting in tientallen auto's in de stad. Daarin werd getuigen en andere tipgevers nogmaals opgeroepen zich te melden. Voor de gouden tip is een beloning van 5000 euro uitgeloofd.

Meer informatie
Er is nog niemand aangehouden omdat de politie meer informatie wil hebben voordat er ze tot arrestatie overgaat. Ook bestaat de hoop dat de verdachte op heterdaad betrapt kan worden.

Aanmaakblokjes
Sinds april gingen er al bijna 60 auto's in vlammen op nadat ze waren aangestoken. De dader of daders maakte daarbij volgens de politie gebruik van aanmaakblokjes in combinatie met 'brandversnellende middelen.'

Aanmaakblokjes
Om het onderzoek naar de autobranden in Maastricht te vergemakkelijken gebruikt de Maastrichtse brandweer geen water en schuim meer bij brandende auto's. Daardoor worden mogelijke sporen uitgewist.
In plaats daarvan trekken de brandweermensen een blusdeken over de brandende auto om zo de vlammen te verstikken. Die blusmethode werd eerder ook toegepast bij reeksen autobranden in Vught, Weert en Maasniel.

Negen tips
Na afloop van de uitzending kwamen er bij de politie negen tips binnen van mensen die zeiden informatie te hebben over de brandstichting. Die tips worden de komende tijd nagetrokken.

Bekijk een overzicht van de autobranden in Maastricht op de kaart.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

5.000 euro voor gouden tip autobranden in Maastricht
Twee autobranden vlak bij elkaar in Maastricht
Politie onderzoekt reeks autobranden in Maastricht
Opnieuw auto in brand in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen